Posts

Showing posts from February, 2013

Cinta Ikut Bulan Kelahiran

Selamat pagi semua! Salam Sabtu.
What r doing this wiken? Me? Insya Allah sekejap lagi nak bertolak ke Melaka. For what purpose? Saje je jejalan. As u know, me & frenz really do enjoy our time in Malacca. Hihihi!
So sebelum me getting ready to go out, jom kita kenali ourself ikut bulan kelahiran. Secara tepatnya, cinta ikut bulan kelahiran. Baca aje la. Nak percaya ke tak terpulanglah pada korang.... maybe secara tak sengaja that attitude ada apa korang kan... Hihihi! Me, itself bulan Oktober. Bulan JanuariMudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikanMudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianatiSukar setia pada yang satuPandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannyaSelalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannyaBersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannyaSikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnyaBakal jadi seorang bapa atau ibu yang pe…

Kenali Sifat Oktober's Gurl

Rahsia Bulan Kelahiran - OktoberSuka berbual. [yang nie memang tepat kot! Hahahaha. Aku hanya akan berbual terlajak mesra dengan orang yang aku kenal sahaja. Kalo x muka aku kelat, sombong!]Suka orang yang sayang padanya. [hiks!hiks! haruslah. suka laaaa sayang2 nie. sbb aku pon penyayang jugak. auuuuwwwww...! (rasa nak penampar aje)]Suka ambil jln tengah. [amek jln tengah? mm... kalo ikot WAZE tue mmg ar aku amek short cut tapi kalo dalam kerja tue... tak kottttt.....]Sangat menawan & sopan santun. [menawan? Mmmm... blushing dah pipi aku. Sila jangan muntah! Sopan santun tu rasanya ada kat semua pompuan Melayu kot! Normal la. Jangan biadap cukup!]Kecantikan luar & dalam. [Insya Allah. Sangat diharapkan]Tidak pandai berbohong & berpura-pura. [nie masalah aku. aku x reti nak menipu. aku better diam drpd aku jawab soklan yang aku xleh jawab. tue dorang yang nak main2 kena tunggu time aku sewel gak. kalo x, memang aku jawab dengan jujur. sbb aku xreti nak menipu. aku kalau x …

Forever Love

Image
Forever Love by Wang Lee Hom [original singer]
Forever Love by Shila Amzah
Aihhh takkan angin nak bercuti dah sampai ko Cik Hazwani oiiii..... hihihi! Belajaq sikit yer bahasa Mandarin. Adoiii aiii.... angin Beijing dah sampai kot!
Uols layan la lagu Forever Love, ada dua versi. 1st is Wang Lee Hom, penyanyi asal lagu. Lagu2 yang dicipta memang best. Aku dah layan kat YouTube. Tajuk apa? Jangan ditanya sebab bahasa Mandarin.. panjang lak tue. Kena pulak aku & memori yang tak berapa kuat. Aih, memang x hengat la.
2nd version was by Shila Amzah during her performances in Asian Wave Shanghai. 
Antara keduanya, aku lebey prefer dengaq Shila Amzah nyanyi kot. Vid yang aku share from YouTube nie siap ada translation in English. Thanks a lot untuk pemilik vid nie. Atas daya usaha anda! The lyric so touching okeh! Lebey2 lagi kita relate kan dengan kisah Shila Amzah skang. Poor that lil gurl. Be strong! Allah always know the best for u gurl!
Enjoice!
Love, Wanie

The Apartment, The Curve

Image
Alhamdulillah, walaupun pada asalnya cuti for CNY nie aku memang la tersangat tidak ada pelan nak kemana-mana asalnya. Bcos of my BFF semua balik ke kampung. Hah, kooo... nak jalan kemana sangat kan? Lagipun diusia makin menginjak kepada dewasa. Dewasa la sangat kannn... kawan2 yang free tue dah makin kurangg.... Hahahahaha! Hazwani... Hazwani.... Ada je ayat propa ko ek???
Tapi seb bek kann.... kann... ada orang tue kesiankan aku sebab dok umah sesorang. Sebatang kara kot! Hahahaha...opsss, Jangan marah ye! Nak puji lebey2 takot riak pulak. 
So we decided to go to The Curve, kenapa The Curve yer? Ntah dua2 orang takde idea sebenarnya nak kemana. Seb bek pegi awal...so senang la dapat parking. Manusia2 yang xde kampung di area KL/Sngor nie pon belum bangun pagi lagi. Hihihihi! Aman sikit jalan. =) 
Sementara nak tunggu ceta Hansel & Gretel : The Hunter's Witch, mak aiii...ingatkan ceta ala2.. The Three Musketeers ke takpon Narnia kan.... Ganaihhh la haiiii.... Cheq nie penakot ko…

Kg. Sawah Sempadan, Tanjung Karang

Image
Sempena cuti CNY nie 4 hari, sebenarnya aku sendiri memang takde plan nak kemana-mana. Lagipun memang dah buat keputusan tanak balik. Wah, tanak balik gitu. Cam kejam aje. Bukan ape, aku pon nak kena adjust bajet gak. Memandangkan within a month aku akan travel sekali lagi, Insya Allah. 
So bila aku hapdet my status at FB, kak Tana msg me and ajak ke Kg. Sawah Sempadan, gi umah family angkat. This is not my 1st time actually kesana. 1st time 2 tahun lepas kot. Hihi! Dah lama la wey. Thanks kak sebab ajak orang!!!
Yeeeaaaayyy! Walaupun nak gi lepak2 kat umah ditepi sawah a.k.a bendang [nie orang Utara yang panggil] tapi aku tetap happy. Macam kanak2 kan. Aku tak kesah as long as aku leh jejalan... aku memang pantang diajak. Rasanya since kanak2 lagi aku ada penyakit ini. Pantang diajak. Walaupun hanya ajak2 ayam kot. Isk, perangai sapa la yang xtau malu nie.
Terima kasihlah mak & abah [dorang memang bahasakan diri camnie] sebab sudi menerima kami yang datang dengan tangan kosong &…