22 February 2013

Cinta Ikut Bulan Kelahiran

Selamat pagi semua! Salam Sabtu.

What r doing this wiken? Me? Insya Allah sekejap lagi nak bertolak ke Melaka. For what purpose? Saje je jejalan. As u know, me & frenz really do enjoy our time in Malacca. Hihihi!

So sebelum me getting ready to go out, jom kita kenali ourself ikut bulan kelahiran. Secara tepatnya, cinta ikut bulan kelahiran. Baca aje la. Nak percaya ke tak terpulanglah pada korang.... maybe secara tak sengaja that attitude ada apa korang kan... Hihihi! Me, itself bulan Oktober.

Bulan Januari

  • Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
  • Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
  • Sukar setia pada yang satu
  • Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
  • Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya
  • Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya
  • Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya
  • Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang
  • Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11
  • Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini

Bulan Februari

  • Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan
  • Amat hormat kepada pasangan
  • Amat suka memikat pasangan
  • Jujur dan berterus terang dalam perhubungan
  • Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
  • Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran (hanya pasangannya yang tahu)
  • Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan
  • Kurang beremosi terhadap pasangannya
  • Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya
  • Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12

Bulan Mac

  • Mudah menawan hati pasangannya
  • Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya
  • Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
  • Sangat baik dalam menjaga perhubungan
  • Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai
  • Perasaan cemburu yang minima
  • Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya
  • Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras
  • Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan
  • Suka menuduh melulu tanpa usul periksa
  • Berprasangka terhadap pasangan
  • Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12
  • Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini

Bulan April

  • Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan
  • Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai
  • Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati
  • Sentiasa ingin diberi perhatian
  • Amat cemburu dalam perhubungan
  • Kesetiaan teguh terhadap pasangannya
  • Emosi cepat terusik dan mudah terluka
  • Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk
  • Romantik dan terlalu romantik
  • Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai
  • Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan
  • Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha
  • Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
  • Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini

Bulan Mei

  • Amat mudah jatuh cinta
  • Baik dan jujur dalam perhubungan
  • Pandai menarik hati pasangan
  • Perasaan cinta yang mendalam
  • Mudah untuk dipujuk
  • Kurang suka untuk sentiasa bersama
  • Mudah menerima cinta seseorang
  • Pilihan yang tepat dalam berpasangan
  • Nekad untuk menjaga hubungan yang baik
  • Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
  • Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan
  • Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan
  • Ambil berat dalam menjaga hubungan
  • Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11

Bulan Jun

  • Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan
  • Sukar melukai dan memahami hati pasangan
  • Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih
  • Cerewet dalam hubungan
  • Selalu beremosi
  • Mudah merajuk dan mudah di pujuk
  • Cepat rasa bosan dalam percintaan
  • Kurang yakin dalam perhubungan
  • Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang
  • Elok untuk menjadi Ibu yang baik
  • Dahagakan pujian dari pasangan
  • Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8

Bulan Julai

  • Amat suka didampingi pasangan
  • Sukar dimengerti oleh pasangan
  • Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan
  • Amat mudah dipujuk dan berterus terang
  • Amat menghargai kesetiaan pasangan
  • Mengambil berat dan mengasihi pasangan
  • Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai
  • Mudah terluka dan lambat untuk pulih
  • Suka merajuk dan dipujuk
  • Setia terhadap pasangan
  • Suka mendengar dan tidak suka membantah
  • Cemburu terhadap pasangan
  • Suka menilai dan menjaga perhubungan
  • Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7

Bulan Ogos

  • Tidak serius dalam perhubungan
  • Mengambil mudah dalam perhubungan
  • Kesetiaan di ragui
  • Pandai memujuk pasangan
  • Suka memimpin pasangan
  • Romantik, Pengasih dan Penyayang
  • Kelam kabut dalam perhubungan
  • Sering bertukar pasangan
  • Sukar mencari pilihan yang tepat
  • Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima
  • Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan
  • Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
  • Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini

Bulan September

  • Bersopan dalam hubungan
  • bertolak ansur terhadap pasangan
  • Suka mengkritik pasangan
  • Sangat prihatin terhadap pasangan
  • Sangat sensitif dan emosi
  • Pandai memahami pasangan
  • Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
  • Amat memilih pasangan
  • Sukar melupakan sekiranya hati terluka
  • Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan
  • Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11

Bulan Oktober ~~ YEAY THIS IS MINE! MY MONTH ACTUALLY~~

  • Amat suka berkomunikasi dengan pasangan [HAAIII LAAA BLN OKT NIE MMG SUKA BCAKAP KER? HABEH LA MY PARTNER NANTI NAK DENGAR MY NGOMEL. HAHAHA! TP KNOWING ME, I LOVE TO LISTES LISTEN LISTEN TOO. SO MAKE SURE U PON RAJIN CAKAP YER!]
  • Suka disayangi dan menyayangi pasangan [ADOIII AIII... KALO X SAYANG, X PILIHLAH ORANG TUE KAN? HIHIHI! =) MESTILAH SAYANG]
  • Sopan terhadap pasangan [AIII KAN POMPUAN MELAYU ANTARA YG TERAKHIR.... BLUUEWEEEKKKK!!! HIHI]
  • Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan [IKOOOTT PENGALAMAN, IYE SY NIE JENIS JUJUR LA... DAH NAMA PON X PANDAI MENIPU! CAMNE NAK RAHSIA2 KAN. TP RAHSIA ORG I JAGA TAUUUU!! AMANAH TUE PERLU]
  • Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya [MMM... YE KE? SETIAP KESALAHAN, ADA PENJELASANNYA. SO BERGANTUNGLAH KEPADA SEBAB MUSABAH ATAS TINDAKAN. TAKKANLAH ASEK NAK #SENTAP KOT! LGPN MY CONCEPT NOW IS SILA MUDAHKAN KEMAAFAN]
  • Sukar menerima pandangan pasangan [WEY...KOMUNIKASI ITSELF HAPPENS BY TWO WAYS. FOR ME, SATU CAKAP. SATU DENGAR. WHATEVER PON U HV LISTEN 1ST THEN DECIDE THE BEST! TAK ADA PANDANGAN YANG SALAH, KECUALI SELEPAS DINILAI]
  • Emosi yang mudah terusik [YG NIE MMG TAKLEH BUAT APA DAH KOT! HAHAHAHA... DAH NAMA PON GEGURL KAN? HARUSLAH #SENTAP SELALU. ABEH TU KANG DIKUTUK TAKDE PERASAAN PULAK]
  • Pengasih, Penyayang terhadap pasangan [YES IM REALLY A CARING PERSON. WAHHH GITUUUU NYAHHH......]
  • Cemburu dan terlalu cemburu [CEMBURU YA! TERLALU CEMBURU? NO! OPKOS BUKAN JENIS CEMBURU BUTA OKEH.... PANDAI2 LA KO CONTROL UR EMOTIONS. TP BILA DICEMBURUI... HIHIHI! BEST GAK. KAN CEMBURU TANDA SAYANG :O ]
  • Romantik [ROMANTIK? MMM TAK TAU LAA....X MELALUI LAGI... HAHAHAHA]
  • Memahami pasangan [INSYA ALLAH... BUKAN STKT PASANGAN TETAPI NGAN SEMUA ORANG KOT!]
  • Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12
  • Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini

Bulan November

  • Banyak helah dalam menghadapi pasangan
  • Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan
  • Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa
  • Degil dan engkar dengan pasangan
  • Tidak suka dikongkong oleh pasangan
  • Mudah ambil berat terhadap pasangan
  • Tidak menghargai perhubungan
  • Sambil lewa dalam perhubungan
  • Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung
  • Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan
  • Kurang menghargai pasangan dan hal-hal percintaan
  • Kurang bersama dengan pasangan
  • Pasangan Ideal: 4, 7

Bulan Disember

  • Pemurah terhadap perhubungan
  • Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama
  • Tergesa-gesa dalam perhubungan
  • Suka didampingi oleh pasangan
  • Benci dikongkong
  • Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
  • Suka mempengaruhi pasangan
  • Curang dalam percintaan
  • Kurang berkerjasama dengan pasangan
  • Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
  • Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan
  • Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12

Kenali Sifat Oktober's Gurl


Rahsia Bulan Kelahiran - Oktober 

  1. Suka berbual. [yang nie memang tepat kot! Hahahaha. Aku hanya akan berbual terlajak mesra dengan orang yang aku kenal sahaja. Kalo x muka aku kelat, sombong!]
  2. Suka orang yang sayang padanya. [hiks!hiks! haruslah. suka laaaa sayang2 nie. sbb aku pon penyayang jugak. auuuuwwwww...! (rasa nak penampar aje)]
  3. Suka ambil jln tengah. [amek jln tengah? mm... kalo ikot WAZE tue mmg ar aku amek short cut tapi kalo dalam kerja tue... tak kottttt.....]
  4. Sangat menawan & sopan santun. [menawan? Mmmm... blushing dah pipi aku. Sila jangan muntah! Sopan santun tu rasanya ada kat semua pompuan Melayu kot! Normal la. Jangan biadap cukup!]
  5. Kecantikan luar & dalam. [Insya Allah. Sangat diharapkan]
  6. Tidak pandai berbohong & berpura-pura. [nie masalah aku. aku x reti nak menipu. aku better diam drpd aku jawab soklan yang aku xleh jawab. tue dorang yang nak main2 kena tunggu time aku sewel gak. kalo x, memang aku jawab dengan jujur. sbb aku xreti nak menipu. aku kalau x suka pon, diam jugak. I reserved my comment. Kelas gitu nyahhhhh!]
  7. Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan. [ini selalu. selalu kesiankan orang. tapi orang jarang kesiankan aku. aku suka amek jalan, ok nanti saya buat. sebab malas nak ribut2. wpn kadang2 dah serabut sgt, tapi sanggup aje la.....demi kawan2. dulu mak sy selalu bebel sebab terlalu utamakan kawan2. tp skng aku cam dh okeh sikit dalam hal balancekan antara family and friends]
  8. Sentiasa berkawan. [I love friends. sbb tu kwn2 sy dah jadi kwn kepada bff saya. kwn bff saya dah tersesat jadi kwn2 saya. hahahaha! tp saya x suka diikatkan satu je psahabatan. biar ramai.]
  9. Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama. [part nie yang kena highlight sebenarnya. saya nie kuat merajuk okeh! tapi itu la cepat recover. x suka btul la. xsempat utk dipujuk. hampehs! nak la jugak dipujuk... hihihihi! elllllooooo...i nie mrajuk tau...u wat bodoh ajeeee....]
  10. Cepat marah. [memang tahun nie saya cepat marah tapi marah2 sayang aje... hihihihi!]
  11. Macam pentingkan diri sendiri. [macammmmm ajee.....tapi x, kan? kan? hihihi! kadang2 sebab sakit hati aje aku cuba pentingkan diri. tp kepentingan aku, kesan kepada semua orang]
  12. Tidak menolong orang kecuali diminta. [mmmm btol ker? kalau org x minta tlg, camne kita nak tahu org tu perlukan pertolongan kan? kan? kan?]
  13. Suka melihat dari perspektifnya sendiri. [iyerla kita berhak utk kemukakan pandangan sendiri, kan? x salah rasanya]
  14. Tidak suka terima pandangan orang lain. [betul ker nie? kena nilai balik nie....]
  15. Emosi yang mudah terusik. [mmg la jiwa aku nie lembut sikit. tapi aku suka simpan sesorang. tp bila dah meletup, mulalah aku merewang memacam yang pelik.haih laaa..... ko kan.... aku akan jadi sejujurnya.]
  16. Suka berangan & pandai bercakap. [berangan? semua orang suka berangan kot! hahaahha! sbb berangan tak kena bayar whattttt.... hihi! pandai bcakap? sbnrnya aku sgt introvert. rsnya ms sekolah dulu aku x penah tanya soklan kot kt cikgu ms cikgu tgh ngajar. hahaha! sbb aku x reti nak tanya ape. sebaliknya accept aje ape pn. tp skang? hah kooooo.... mampu ko nak dgr aku cakap??? berair kot telinga....]
  17. Emosi yang kelam kabut. [kelam-kabut? mmmm nie sifat aku ker? macam x ajeeee.....]
  18. Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan). [Alhamdulillah. ini kurniaan Allah S.W.T. apa yang aku rasa selalunya tepat. jangkaan aku kadang2 agak menepati. sbb tu aku tak suka menelek karakter seseorang, sbbnya aku seakan aku leh menafsir hati orang tu... haihhhhh!!]
  19. Suka melancong, bidang sastera & seni. [melancong? ini sangat betul. terlalu suka kot. sampai aku sendiri rasa aku dah tersilap kementerian. hahahaha! patotnya kementerian pelancongan kot! hahahaha. sastera? opkos. skang kan uols tgh baca hasil sastera aku. :p seni? hihihi.... nie ada jugak...wpn aku nye seni x sentimental langsung....]
  20. Pengasih, penyayang & lemah lembut. [auwwww....opkos la ada sifat ini... **wink wink wink]
  21. Romantik dalam percintaan. [romantik? mmm....kena bercinta dulu la kot.... dah ada sifat manja...sure romantik kan? hahaha... nak gelak gak aku baca ayat sendiri]
  22. Mudah terusik hati & cemburu. [iyer. saya kdg2 cepat cemburu. tapi pandai disimpan. hihihi! x nampak kan? hati mudah terusik? hahahaha... opkos la #sentap]
  23. Ambil berat tentang orang lain. [nie antara penyakit aku... macam kepochi kan? sedangkan orang len amek berat x psl aku yer? jap nak pikirrr......]
  24. Suka kegiatan luar. [dah nama pon suka melancong kan? itu bukan aktiviti luar ker? hahahaha! aku wpn penakottt tapi aku agak leh wat aktiviti extreme sbb terpaksa & dipaksa. cthnya aku x reti berenang. tapi aku sanggup terjun dari atas batu ke dalam sungai untuk ikhtiar idup. hah, pelik kan??]
  25. Seorang yang adil. [Insya Allah. saya cuba adil. untuk jadi adil, dengarlah drpd dua pihak yang berbalah. siasat dulu. jgn guna emosi!]
  26. Boros & mudah dipengaruhi persekitaran. [uwaaaaaa! boros nie sgt tak boleh lari kot! ini memang sangat saya ye! rasanya saya nie perlu dikawal oleh seseorang kot. supaya kurang boros. uwaaaaaa! wpn sy boros tp saya pandai merancang kewangan. Insya Allah. mudah dipengaruhi? aku memang sgt senang dipengaruhi dan mempengaruhi orang. hahahahahaha!!!]
  27. Mudah patah semangat [ini baru je aku alami. putus semangat. tapi aku cepat2 muhasabah diri. pandang dari sudut positif. letakkan negatif itu ditepi. jangan biar kita dilingkungi dengan unsur2 yang tidak baik.]
Oklah selamat mengenali diri aku yang serba kekurangan ini. Apa2 pon jangan lupa yer my birthday on 22nd October. Sila sediakan hadiah2 yang besar! hihihi! 


Love,
Wanie

16 February 2013

Forever Love

Forever Love by Wang Lee Hom [original singer]

Forever Love by Shila Amzah

Aihhh takkan angin nak bercuti dah sampai ko Cik Hazwani oiiii..... hihihi! Belajaq sikit yer bahasa Mandarin. Adoiii aiii.... angin Beijing dah sampai kot!

Uols layan la lagu Forever Love, ada dua versi. 1st is Wang Lee Hom, penyanyi asal lagu. Lagu2 yang dicipta memang best. Aku dah layan kat YouTube. Tajuk apa? Jangan ditanya sebab bahasa Mandarin.. panjang lak tue. Kena pulak aku & memori yang tak berapa kuat. Aih, memang x hengat la.

2nd version was by Shila Amzah during her performances in Asian Wave Shanghai. 

Antara keduanya, aku lebey prefer dengaq Shila Amzah nyanyi kot. Vid yang aku share from YouTube nie siap ada translation in English. Thanks a lot untuk pemilik vid nie. Atas daya usaha anda! The lyric so touching okeh! Lebey2 lagi kita relate kan dengan kisah Shila Amzah skang. Poor that lil gurl. Be strong! Allah always know the best for u gurl!

Enjoice!

Love,
Wanie


14 February 2013

The Apartment, The Curve

Alhamdulillah, walaupun pada asalnya cuti for CNY nie aku memang la tersangat tidak ada pelan nak kemana-mana asalnya. Bcos of my BFF semua balik ke kampung. Hah, kooo... nak jalan kemana sangat kan? Lagipun diusia makin menginjak kepada dewasa. Dewasa la sangat kannn... kawan2 yang free tue dah makin kurangg.... Hahahahaha! Hazwani... Hazwani.... Ada je ayat propa ko ek???

Tapi seb bek kann.... kann... ada orang tue kesiankan aku sebab dok umah sesorang. Sebatang kara kot! Hahahaha...opsss, Jangan marah ye! Nak puji lebey2 takot riak pulak. 

So we decided to go to The Curve, kenapa The Curve yer? Ntah dua2 orang takde idea sebenarnya nak kemana. Seb bek pegi awal...so senang la dapat parking. Manusia2 yang xde kampung di area KL/Sngor nie pon belum bangun pagi lagi. Hihihihi! Aman sikit jalan. =) 

Sementara nak tunggu ceta Hansel & Gretel : The Hunter's Witch, mak aiii...ingatkan ceta ala2.. The Three Musketeers ke takpon Narnia kan.... Ganaihhh la haiiii.... Cheq nie penakot kot! Ok ok...fokus balik kepada topik utama.... The Apartment.



Aku sendiri sebenarnya tak penah makan kat sini. Kita tried la. Lagipun ada promo kan... Kalo tak, aku mau pikir pat juta kali kot walaupun dibelanja. Hahahaha! Sebab xtau sedap ke x... Jenis x wat review dulu kan. Promo : appetizer + main course for RM 19.90 w/out drink ye sayang!


Nampak x pilihan makanan tue? Tak nampak? Kalau x nampak kena pegi makan sendiri la kat sana. Hihihihi! Bcos of we went there, just two of us (iyer, kantoi!) maka dengan itu, order sorang satu la.... Me, just asking from waiter for two small plate. Dengan niat, sesungguhnya aku nak rasa makanan dia jugak. Hahahaha! Sorry2x!


This one is Chicken Crepe. Plating memang failed! Seb bek rasa tue boleh tahan la. Nie appetizer yer kawan2!  Yg penting crepe tue sendiri x failed. 


Motif amek pic bebotol nie? Mmm... xtau. Aku cuma teringatkan memori ditingkatan 3 kot...ker tingkatan 1 ntah...kena buat bekas kayu nie utk ERT. Korang dulu kena wat tak?? Sbbnya bukan aku yang buat....pak aku la yang buatkan.....


Aburgine... masak ape ntah... Haishhh, boleh plak aku terlupa. Punya la dok wonder apa la aburgines nie... rupanya terung.. Terung yang dibakar rasanya. English pon failed I nie... Huhuhuhu! Sorry nie family sayur-mayur, I x makan. U makan la sesorang ek. Tapi sos tomato yang uols nampak tue sedap... Nie pon appetizer ye!


This is MINE. Iyer, tetap share la. Baked fish with cheese. Ikan nie ikan tilapia.  Sedap! Memang sedap! The portion, besar kot! 


Yang nie pulak, Tossed pasta with mussels. Kalo korang pegi, rasa macam nama makanan nie lain sikit. Aku yang tukarkan okeh. Asalkan maksud masih sama. Hahahaha! Lupa laaa... mana satu dulu.... Sabar je la Wani oiii... Mussels pon I x makan... Sebab ape ntah... yang kepah kat Sabah, ko makan pulak ek. This dish looks like so simple. But consider as tasty la. =)


Nie Choc Pudding kan? Dia decide. Dia order. Aku? Aku makan aje la. Hihihi! Actually kalo kat restoran lain, it is called Choc Lava. Kalo korang order nie, make sure anggaran 10 minutes before korang abes makan, segeralah mintak from waiter. Cook on demand kot nie!
If you wonder where is my picture as usual, ADA. Tapi I x haplod la kat sini. Hihihi! Later I asked for permission first, by then we will see it is get approval or not. Hahahaha! Anw to that person who treats me. Thanks a lot. Maybe next time, again? Hihihi! [tak kena lempang saja sangat kan???]. May Allah murahkan rezeki anda & bless your life. Insya Allah. Amin.


Love,
Wanie

13 February 2013

Kg. Sawah Sempadan, Tanjung Karang

Sempena cuti CNY nie 4 hari, sebenarnya aku sendiri memang takde plan nak kemana-mana. Lagipun memang dah buat keputusan tanak balik. Wah, tanak balik gitu. Cam kejam aje. Bukan ape, aku pon nak kena adjust bajet gak. Memandangkan within a month aku akan travel sekali lagi, Insya Allah. 

So bila aku hapdet my status at FB, kak Tana msg me and ajak ke Kg. Sawah Sempadan, gi umah family angkat. This is not my 1st time actually kesana. 1st time 2 tahun lepas kot. Hihi! Dah lama la wey. Thanks kak sebab ajak orang!!!

Yeeeaaaayyy! Walaupun nak gi lepak2 kat umah ditepi sawah a.k.a bendang [nie orang Utara yang panggil] tapi aku tetap happy. Macam kanak2 kan. Aku tak kesah as long as aku leh jejalan... aku memang pantang diajak. Rasanya since kanak2 lagi aku ada penyakit ini. Pantang diajak. Walaupun hanya ajak2 ayam kot. Isk, perangai sapa la yang xtau malu nie.

Terima kasihlah mak & abah [dorang memang bahasakan diri camnie] sebab sudi menerima kami yang datang dengan tangan kosong & sesuka hati je buat macam umah sendiri. Aduh malunya aiiiii!!!

Nie parit belakang umah dorang, yang memisahkan antara their house ngan sawah. Sebatang kayu yang tergantung tue adalah kayu mengail yer. Dorang nak mancing ikan puyu. This time sawah sangat menghijau. The best thing is umah mak pak aku sendiri pon sebelah sawah kot. Tak pernah nye aku pegi memancing gini. Pak aku sendiri pon wat bendang. Mau dia gelak guling2 kot kalu tahu aku pegi melepak tepi sawah. Balik Penang, bertuah lah aku nak pi bendang dia. Hahahahaha! Anak bertauh!


Aku yang menempel ditepi rumah, memerhati aje sebenarnya dorang memancing. Panas terik kot! Cukuplah sekadar memandang. Kalau kat umah sendiri, bleh ar nak wat aktiviti bebas. Nie umah orang kot! Pada2 laa ko Hazwani oiiiii......


Anak kawan kak Tana, si Taufiq tengah memancing olok2. Takkanlah aku nak lawan berebut kayu ngail nie ngan dia kan? Ellloooo.... tolong jaga sifat keayuan ko sikit yer! Geram gak aku tengok ikan puyu yang melompat2 tue. Hihihi!


Ikan puyu yang ditangkap.


Okeh jangan percaya dengan pic nie! Hahahahaha! Aku cuma memegang aje. Pastu Taufiq amek. Hahahaha! Ok la okla... panasss... achik tanak berjemur... Nanti garing plakkk.... Hihihi! [poyo selama hayat kanak2 ko tue berkubang hari2 kot dalam parit tepi bendang kat umah. Jangan nak ayat sgt kot!]


Aksi diwaktu petang. Selepas hujan. Kekenyangan makan nasik lauk sedap. Tengah melawan rasa ngantuk sebab tido tak cukup. Takot kena tinggal. Memang macam budak2. Ko tue dah 29 tahun nie cik kak oiiiiiii!


Didaerah itu..... Hihihi!


Anyway kak... thanks a lot tauuuuuuu sebab ajak orang! Orang suka je jejalan. Seb bek kamera tak bawak... kalo tak mampos laaa dedua dok melompat sana sini. Hihihi!


Love,
Wanie

The sadness thing in your life

Just a quick update as a reminder to myself Its really hard to accept that life as a fat woman actually. Hahahaha For the 1st time aku merun...