Posts

Showing posts from January, 2012

Nora's Belated Birthday Celebration

Image
To my dear friend, Nora.

Kami berdua mendoakan kecemerlangan anda di tahun 2012 eventhough this birthday was celebrated last year.

Kami doakan juga semoga tahun ini, jodoh anda akan datang. Insya Allah. Tiada yang terbaik melainkan baik-baik belaka. Amin.

Hopefully we will stay as BFF till the end. Amin.

Nora-Akma-Kulat-Azwa-Wani

Love,
Wanie

Perancangan in 2012

Tajuk aje gah xmau2....hahaha! What is my plan for year 2012? Or my mission n vision in this year? Hmm, setakat nie masih sama sepertimana tahun2 yang sebelum ini. =) Huruf "K" kekal dipersada mission and vision. "K" bleh diterjemahkan dalam pelbagai word. "K" jugak yang menghantui diri setelah sekian lama.
Doakan tahun nie adalah tahun yang membahagiakan dan dengan itu "K" akan tercapai dengan jayanya. Amin.
Love, Wanie

3rd day at Johor Bahru & Malacca

Image
Dipagi yang tak berapa nak pagi, me & Kulat turun untuk bekpes kat Hotel Seri Malaysia tapi nan hadoo la, tak berapa nak semenggah la. Hmm, tak turun pon xpe. Dorang yang lain menrileks2 sesambil merehatkan badan.

Around kul 12 kami check out and shot up to UTM, sending back adik Azwa there. So we had lunch kat sana. Hahaha! Try to act macam student ar that time. Memang poyo. Sebab kitorang nie more to macam "retis". Hahaha!

Lepas tu, kami trus bertolak balik. Tapi on our way to Malacca, kami singgah kat Ayer Hitam. Bila lagi kan nak jejalan kat Johor? Seb bek leh tanya orang Johor, Dura. Dia yang membantu untuk bagi guideline nak ke arah mana.

Kat Ayer Hitam, kami ala2 retis nie berjalan2 dibawah terik mentari. Fuh panas seh. Beli2 kerepek yang patut kat sana, singgah membasahkan tekak sesambil merasa sepinggan Mee Bandung Muar. Sedap gak. Rasa siap2 la sebab malas nak menyinggah kat Muar pulak.

Sampai kat Malacca, terus balik umah untuk berehat dan lelapkan mata sek…

2011 - In Memory - Happiness & Sadness -

Macam-macam yang dah jadi in 2011, instead yang happy mesti ada yang sedey. Me, nak wat conclusion la what was happened in year 2011.
Januari
Pegi ke Singapore with Ratana & Aini. Yang nie our 1st time jadik backpackers di negara orang. Main point kami is to go to Universal Studio. Huhu, rasa macam nak gi lagi je kesana.
Dapat menghubungi Azwa untuk sekian kalinya setelah terpisah for a few years.
Februari
Got my new gadjet, iPhone. Hip hip hoooooraaaay! I attend my friend weds at Bandar Baru Uda, Johor Bahru, Johor.

Mac
Attend kursus di Melaka.
April
Geng Jahat buat 1st reunion for year 2011. Tapi tak dapat disertai oleh Kulat. This reunion based at KL - Port Dickson. Terbaek bila bersama kawan2. Memang best la. Aksi liar sangat menggerunkan. Hahahaha!
Mei
Cuti ke Sarawak, with geng Office. Hihi! This one pon terbaeekkk laa... after a few months concerntrate to keja yang x habis2.
Julai
Holiday to Malacca. Hihi! Pegi dengan Cikah & Azwa.
September
During my raya's holiday, on 5th Sept…

Day 2nd - Johor Premium Outlet (JPO)

Image
Wah day 2 punya plan adalah seperti diatas. Hihi! Yang nie memang surely out of and memang tidak ada in our previous plan. Wah wah, sapa yang plan itu yer? Hmm (geleng2). At 9 kami dah kuar, start with breakfast at mini foodcourt yang disuggest by Akma. Signature dish is Lempeng. Sound soo easy kan? Tapi korang kena rasa dulu, memang shheeedaaapp... kami order Lempeng Kelapa, hidang with sambal ikan bilis yang sememangnya sedap jugak. Pedas2 gitu. Kedai tu near to simpang tiga nak menghala ke Pantai Puteri. Other dishes yang kami order are Soto, Roti Telur n Murtabak. Sedap la, tak perlukan komen kami sebanyak yang mungkin. Hihi!

This is my first time travel to Jay Bee guna jalan darat. So me agak jangak la. Hahahaha! The driver is Akma. Sebelum ke JPO, kami gi amek adik Azwa 1st kat UTM.

Then baru ke Johor Premium Outlet yang terletak di Indahpura, Kulaijaya. Hihi! Memasing excited. Hmm sangat la excited sebab tengah panas nie. Terik benar la. Masa kami sampai tu orang memang ramai t…

New Year @ Malacca - 1st day

Image
Untuk penghujung tahun nie, again kami menutupkan tahun 2011 dengan vacation with my dear friends. Sapa lagi kan kalo bukan geng Jahat. Memandangkan Akma olredi worked at Malacca, we decided to celebrate New Year there. Oh yaa, for ur information she is work at Hotel Pantai Puteri. This is a new hotel. Very nice Surrounding, from my view la. Bukan sebab nak bodek my friend kan... Tapi me, myself sendiri yang be at there. Berdepan dengan pantai. New building. Opsss, dah over melalut la pulak. Hihi!

Back to our plan. On friday itself kami dah bersemangat utk ke Melaka. I baked a RV cupcakes for them. Plan asal nak fetch Nora at 9 tapi macam biasak la kan, janji2 serikandi Melayu nie, 10.30 baru sampai umah dia (sori mak cik, malam2 baru datang amek anak mak cik). Then shot directly to Malacca. Sesambil melayan Suria Cinta bersama DJ Lin. Hihi! Siaran favourite kami nie except Akma. Hahaha!

Kul 1 pagi baru sampai, mau berpusing-pusing jugak kami mencari rumah Akma. Bila gagal. Akma ngan…