Posts

Showing posts from April, 2012

Hapus PTPTN

Dua tiga menjak nie, aku tengok makin menjadi-jadi pulak pasal nak hapuskan PTPTN. Memulai aku cam tanak amek tahu je, nak buat derk aje! Tapi bila tengok berita pagi ke malam ke... dalam paper laa....kat status FB pon sama. Asyik2 pasal nak hapuskan PTPTN.
Pelik aku tengok manusia nie... semua menda nak free aje. Hamboih2x! Kalau duit tue bleh turun dari langit, kita yang menusia nie leh ngutip cam ngutip daun, takpe la jugak kan? Ini tak, yang layak potong income tax pun sanggup lari, tanak bayar. Abes tuh camne korang nak hapuskan PTPTN. Mana Kerajaan nak kutip duit tanggung hidup korang yang mewah tapi semua menda nak FREE. Patutlah manusia nie dikatakan tak tahu dek untung. Tak bersyukur. =( sedey kan?
Kononnya korang nak Sistem Pendidikan yang percuma, cukuplah2 wey since dari Tadika sampai laa ke SPM, asyik nak menda percuma aje. Iyer, korang kena bayar bape2 hengget masa awal tahun tu... Takkan nak berkira kot? Ilmukan takde nilai harganya beb! Pastu bila dah cemerlang, masuk Un…

16.04.2012

Grüße an alle,
Zum Glückwurde ichimmernach dem LeidenStresswegenmeiner jetzigen Tätigkeitgesund.
Für dieInformationenmeiner Lesermit Google Translate-Dienst, die deutsche Sprachezu übersetzen.Damit solldie Verleumdunggegen michzu reduzieren.Sorry, wenndie verwendete SprachefalscheGrammatik.
Ichfreue mich sehr,in dieser Woche, als meine Freunde, kamAkmaundAzwazu uns nach Hauseundaßen inSeoul Gardenin Lake City.Ich bin bereitToastButterOreoKuchenzusammen zuessen.Gefühl, als obder ganze Druckwar weg.Es war noch nichtnach Penangsichern, genauertröstete mich.
Heute2012.04.16, esse ichMittagessen mitAkmaim EmpireGallerySubang. Es ist wahr,manchmalFreunde könnenunsberuhigen, wenn wir in Schwierigkeiten undProbleme sind.
Ich war sehr glücklich, wenn eine Familiegegeben, die immermembimbangimir undFreunden, diemich stets begleiten. Amin.


liebe,
Wanie

I'm Back

For the moment, I thought untuk privatekan this blog. Just for myself untuk merungut dan complaint memacam. Ahaks! Ade ke macam tu... tapi tak best lak kalo takde orang nak kepochi kan?? Ahaks!
Just here I'm, back to this blog untuk continue my bebel. As long as I'm happy cukupla kan? Walaupun other people might be annoyed with myself. Kih kih kih! Kalau annoyed tu maksud dengki la tu..... =)


Love, Wanie

Prazovex

Memulanya aku sendiri pon tak kenal, apa menda nie? Rupanya sejenis ubat. So aku baru tahulah ini adalah ubat. Aku google la dulu sebelum ambil. Hmm...kenapa aku perlu amek ubat nie? Surely semua orang terkojut kan? Officially Im announcing that IM WEAK. Ye saya sebenarnya sangat CENGENG. Luaran mungkin kuat tapi dalaman Im so weak. So the doctor had prescribed me dengan ubat nie. Aku as a patient mestilah wat research terlebih dahulu. Isk tanak aku. So apa itu PRAZOVEX? Let me share with uols.
From : http://www.mims.com/Malaysia/patientmedicine/info/Prazovex%20tab/Alprazolam
1) Why do I need this medicine?
Prazovex helps to relieve anxiety and anxiety accompanied by depression.
Prazovex is also used to relieve panic attacks and problems sleeping (a condition also known as insomnia).

2) How do I take this medicine?
Take Prazovex exactly as directed by your doctor. Do not take more or less than instructed by your doctor.
Do not take Prazovex for a longer period of time than instructed by your…