Posts

Showing posts from November, 2013

5S yang membersihkan pejabat tapi menyemakkan diri sendiri

Salam Sabtu semua,
Hi! Apa aktiviti korang today? Aku? Aku macam biasa la kalo tak balik ke Penang Tak keluar kemana-mana Aku kat pejabat la gamaknya Selagi aktiviti 5S nie tak berjalan secara 100% Maka dengan itu hidup aku tak aman kot rasanya
Tahu2 aje la aku dan mengemas nie bukanlah rakan yang baik Pemalas sepasal Tapi habuk tu yang aku takleh tahan Nie pun baru buat kejap Bersin berpuluh-puluh kali Hingus dah meleleh  Geram rasanya
Pastu aku dah bertahun dok kat ruang keja nie Apalagi Harta karun ada kot selori sampah  Menyampah! Nota kerja aje ada menimbun2 Nak buang Ilmu Nak simpan 5S Nak buat macam mana? Susun2 masukkan dalam drawer juga
Kalo korang Nota tu korang buat apa hah? Menyampah aku Esok? Rasa macam nak datang lagi opis Kalau Kalau rajin aje la Hahahaha Tapi rasaya tak kot Sebab badan2 aku dah sengal Lenguh2 Tapi kena buat jugak
Takkan la dalam satu pejabat aku sorang je tak ikut kan Kang dorang tak disijilkan Mampos aku Bukan setakat kena show cause letter Mau aku kena tendang keluar terus
Insya Allah aku akan …