Posts

Showing posts from August, 2013

Kewangan Always Be The Main Issue In Life

Assalamualaikum wbt,

Hi!
Im back again after a few days missing. Hihi! Took a relax and settled a few thing in my daily work. I had been thinking that nak post an entry regarding financial. I am not the best and good in managing my own financial. Seriously I am a very good as a moneyspender or a shopaholic. Damn too addicted in shopping. 
Kalau setakat shopping without jejalan, tak ape la jugak kan tapi aku jugak actively as a traveller. Huwaaa! So uols tahu kan macammana gentingnya financial problem saya. Hahahaa! Yang positif, positiflah. Yang negatif tu, toksah nak habaq lah kan. Seb bek dorang tak call SPRM untuk check my financial statement. Abis kuat pun ayat dorang, pow duet mak or abah dia la tu. Family ada kemampuan. No problem at all pasal duet. 
Woih gila ka apa, after 5 years working aku still nak pow duet mak pak aku. Kan? Aku anak sulung kot. Nak makan penampaq mak pak aku ke kalo asyik2 nak mintak duet depa. Pada-pada la korang. Kadang2 aje.. Once a year. I tried not to…

Lagu & Lirik Semasa Yang Aku Suka. Aku Suka Bukan Korang Suka.

Image
Judika - Bukan Aku Tapi Dia
Berulang kali kau menyakiti Berulang kali kau khianati Sakit ini coba pahami Ku punya hati bukan tuk disakiti
* Ku akui sungguh beratnya Meninggalkanmu yang dulu pernah ada Namun harus aku lakukan Karena ku tahu ini yang terbaik

Ku harus pergi meninggalkan kamu Yang telah hancurkan aku Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
repeat * reff: Ku harus pergi meninggalkan kamu Yang telah hancurkan aku Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
Cintaku lebih besar darinya Mestinya kau sadar itu Bukan dia, bukan dia, tapi aku
Begitu burukkah ini Hingga ku harus mengalah
Ku harus pergi meninggalkan kamu Yang telah hancurkan aku Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya
(Cintaku) cintaku (Lebih besar dari benciku) lebih besar dari benciku Cukup aku yang rasakan (Jangan dia) jangan dia (Jangan dia) jangan dia cukup aku
(Jangan dia jangan dia) cukup aku (Jangan dia)


Nomad - Tetap Menantimu

Aku menyedari telah jatuh cinta Tapi aku tak bisa mengungkapkan Terasa bahagiaku mencintaimu Walaupun kau belum mencintaiku
Aku di sini kan se…

Sorang-Sorang Jalan-Jalan Pergi Raya

Assalamualaikum wbt,
Hari ini 17.08.2013, kerja aku hari nie ialah memenuhi undangan Open House kengkawan aku. =) Thanks pada yang menjemput. Syukaran Jazilan! Boleh jemput lagi tahun depan, Insya Allah. Hihi!
Almaklumlah semangat hari raya masih belum pudar, so banyak la tempat yang mengadakan jamuan hari raya.
Aku mulakan hari dengan berziarah kerumah Kak Zai. Rumah kak Zai tak jauh pon. Sebelah umah aku. Hahahaha! Kak Zai adalah jiran rumah aku. Lunch time tadi dia jemput aku kerumah dia, dia masakkan mee kari untuk family members dia yang nak bertandang. Selepas aku bersiap-siap aku pon kerumah dia. Aku duduk kejap aje. Sebabnya... Aku dah terlewat nie. Uwaaaa! Itulah make-up bagai dan bergayut phone ngan mak aku. Dengar aduan mak aku untuk 2 hari punya cerita. Harapnya kak Zai tak kecik hati sebab aku makan a really small portion of mee kari. Sebabnya aku tau jap lagi aku nak melantak plak kat umah kedua. Being me, walaupun aku bukan stok kurus, tong makanan aku kecik. Aku takleh na…

Entri Hari Raya Nak Menyomak Ajo

Image

Salam Jumaat yang Barokah!

Image
Assalamualaikum wbt,
Selepas aku sawan semalaman, aku tido senyenyaknya. Memang sangat mudah menjadi aku, dengan menangis, aku bisa tido senyenyaknya. Hahahaha! Hampeh kan? Tapi kantoi la pulak aku nangis. Takpe takpe cuci mata anda okeh dengan cara menangis. 
Aku mulakan hari aku pada awal pagi. Aku berjubah hitam hari nie. Hihi! Tanpa apa ntah, protes kot? Aku put aside whatever yang aku rasa semalam. Went to work with the azam la kononnya. Insya Allah. Breakfast outside with my officemate & lunch oso outside with my cousins. 
Tadi jumpa couz i dia cakap, kalau tengok instagram hang, asyik2 makan je. Bila nak kurus? Hahaha! Macam nak tanya je balik, penah tengok aku kurus ker? Aku sendiri pon tak penah rasa kurus. Ibarat macam... Kurus tu apa ek? 
Aku tak nafikan yang IG aku secara majoritinya ada pix makanan & selca & shopping. Bukan dia aje yang menegur, so many peeps yang tegur. Memandangkan aku link kan dengan FB, so menda yang sama la. Aku berpendapat apa yang aku buat …

Ahad : Penuh Dengan Bahan Bacaan Sebab Takde Plan Nak Kuar plus Takde Sapa Ajak :p

Assalamualaikum wbt & Happy Sunday peeps!
Betul la cakap one of my frenz di FB, ai nie kalo tak kuar jenjalan... kuar makan... kuar lepak ngan kengkawan... and the routine akan berjalan every week... Kalo takpun ai will update my status, pergi bercuti... or masak... & satu lagi ialah membaca. I love reading! Aku memang sangat suka membaca, so since hari nie aku xde plan... duduk umah aje... semalam dah keluar... ari ni takde yang ajak kuar... counting days nak balik kampung... novel pon takde nak dibaca... Maka aku amek inisiatif dengan mengGOOGLE bahan ilmiah untuk dibaca... dari kesah hiburan.. ke ekonomi... ke travelog... ke medical jurnal/writing ke hal2 Islamik & oso hal am. Semua aku membaca.
I love to study the topic before aku sembang2 or plan sesuatu hal. Hihi! Dulu konon2 cita2 nak jadi doktor tapi cheq nie belajar kurang pandai, maka tak jadi la doktor. Setakat nak hentam la labu.. ai bleh ajeee... Hihihi! Tapi kesan lepas tu...sorry xtau & x bertanggungjawab.…