Posts

Showing posts from January, 2015

Layan Jiwang 29.01.2015

Image
Andai Hatiku Bersuara - Chomel ~ Lirik~
Oh tuhan berikanlah aku Kekuatan menempuhi dugaanmu Aku percaya ada hikmatnya Disetiap dugaan yang ku terima
Andainya hatiku bersuara Pastinya ia akan berkata Cukuplah sayang aku tidak berdaya Mengharungi segala sengsara
Berapa kali harus aku terluka Barulah kan ku sedar Cintaku tidak layak Untuk dirinya Mengapa masih aku setia di sisinya
Tidakku mengerti Tidakku fahami Seperti insan biasa aku ingin bahagia Menyintai dan dicintai tiada duanya Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih Berapa kali harus aku terluka Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak untuk dirinya Mengapa masih aku setia di sisinya

Tidakku mengerti tidak ku fahami Seperti insan biasa aku ingin bahagia Menyintai dan di cintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini Maafkanlah kasih Andai terlampau permintaanku ini Maafkanlah kasih
Oh tuhan berikanlah aku Kekuatan menempuhi dugaanmu Aku percaya ada hikmatnya Disetiap dugaan yang ku terima

Farewell Party

Image
Assalamualaikum wbt, 
31.12.2014 menjadi tarikh yang sedih buat aku, kak mira dan kak atie. Kami yang telah ditukarkan dari Pejabat ini ke haluan masing-masing. Sementelah aku dah tahu lebey dari sebulan, aku nenjadi redha dan menerima ujian ini. Apa lagi yang aku boleh buat selain daripada menerimanya dengan berlapang dada kan? 
Memang sedey sebab memikirkan aku akan terpisah dengan kawan2 yang selama ini saling menyokong. Tapi kehendak Allah itu lebey adil, mengajar bahawa perpisahan itu akan membuatkan kita lebih kuat. 
Diorang yang berhati baik dan berjiwa besar dah mengadakan farewell party untuk kami. Dari pagi hinggalah ke petang. Ya Allah sesungguhnya hati kecil ini terusik. Yela kesanggupan dorang untuk masak pot luck. Banyak pulak tu. Dah macam open house pejabat. Alhamdulillah. Aku simpan dulu perasaan sebak itu. 
Jutaan terima kasih lagi buat dorang yang sanggup meluangkan masa, wang da. Kudrat untuk kami. Syukran jazillan! 





Lotsa Love, Wani Othman 9.1.2015





The Ascott Residences, Jalan Pinang, Kuala Lumpur

Image
Assalamualaikum wbt,
Alhamdulillah. Satu percutian pendek bersama2 dengan Awek2 PTKSJ sebelum aku melangkah keluar dari Pejabat ini.  Plan asal sebenarnya, aku yang ngajak kak Mira untuk pergi bercuti. Dekat2 aje. Just nak hilangkan stress lepas dapat tahu kami ditukarkan. Untuk mengubati kekecewaan katanya. Then kak Yan nak ikut. Pastu ngajak kak Nai. Dah lepas tu ajak Aini pulak, dan tambahan ahli last ialah Sheeda dan Zam. Zam memang last minute punya penyertaan. Hahaha!
Pilih punya pilih. Decide punya decide. Finally we go for The Ascott yang terletak berdepan dengan Mandarin Oriental Hotel dan KLCC. 
Kenapa memilih The Ascott? In terms of price la yang pastinya. This apartment offered us two bedroom, kitchenette, spacious living hall and dining table.  Selain tu, berdekatan dengan KLCC. Just cross the road aje. 
The bedroom itself sangat luas dan comfortable. Memang menarik, tertarik, dan kau memang da-bomb la. We discovered that the pool has a jacuzzi pool. Apa lagi dorang nieee.... su…