Posts

Showing posts from March, 2013

JJCM

Image
Assalammualaikum w. b. t.,
Hye semua!! Uols kemana this week? Me, quit tired sebabnya this 2 days, ada je immediate plan. (1) attended my officemate's wedding at Kem Kementah (Sabtu), dan (2) Hari ini Ahad. Kami secara tidak sengaja telah Jalan2 Cari Makan ke Kuala Selangor, Sekinchan, Sabak Bernam, dan yang sewaktu dengannya. Hihihi! Nie gara-gara kak Nai arrr... last week dia kesana, dan menghaplod pic mentarang bakar sehingga membuatkan kak Mira mengidam. Hahahaha! So actually this trip sepatutnya 4 orang, but sadly kak Nai couldnt attend it. Ada perkara lain yang lebih mendesak. So me plak yang kena took over. Hihihi! Aiii pon xtau sangat, tapi buat2 konfiden tau aje. Hihihi!
Memandangkan awal pagi lagi dah keluar menghala ke Kuala Selangor dan yang sewaktu dengannya, maka kedai2 yang dalam perancangan utama kami masih tutup la. Me, lastly decided untuk ke Bagan Nakhoda Omar, Sabak Bernam untuk makan mee udang. Maka kami pon had our brunch there. Mee udang plus kerang bakar s…

Shawlbyvsnow - latest obsession

Image
Salam,

Actually nak tulih post regarding my trip to Beijing tapi Im not feeling well today, after coming back from my officemate's wed at Kementah, I felt dizzy. So I just wanna post something simple but related to my new passion and obsession. Before I wrote bout shawl by Radiusite, but now me and officemate found a new brand of shawl called, SHAWLBYVSNOW.

For the moment, I think I already bought more than 45 pieces of shawl. Ya Allah, apa nie Hazwani!!!

Why Shawlbyvsnow became our new obsession? Not only me, but Zam, kak Sham and oso Aini. Why we choose this brand now a days? Mmm... 1st it is cover our "aurat" as per Islam's requirement. Ye ker Cik Wanie oiii? Iye, cover dada & belakang completely kot! 2nd is easy to wear & iron. Sangat easy kot! Super easy! Many style kot kita leh lilit! 3rd the material are super soft & nice. Material jenis thick chiffon, its mean TAK JARANG! 4th it is a beautiful shawl which is NOT TOO EXPENSIVE!

Hihi! Aii not the…

Sendiri Lebih Baik - Duapin Band

Image
Awalnya yang ku harapkan  Semua menjadi indah  Saat bersamamu  Saat didekatmu  Serasa dunia milik kita berdua 


Sekarang yang kurasakan  Semua telah berbeda  Kau nodai cinta  Hingga ku terluka  Kau buat hidupku terasa hampa  Seenaknya dirimu melukai perasaanku



Kamu maunya dimengerti  Tapi kamu tak pernah mau mengerti  Begini salah, begitu salah  Dimata mu semua jadi serba salah



Sekarang yang kurasakan  Semua telah berbeda  Kau nodai cinta  Hingga ku terluka  Kau buat hidupku terasa hampa  Seenaknya dirimu melukai perasaanku



Kamu maunya dimengerti  Tapi kamu tak pernah mau mengerti  begini salah, begitu salah  Dimata mu semua jadi serba salah



Sakit terasa sakit  Pahit ku telan pahit  Sendiri bagiku lebih baik

Love, Wanie

Review : DIMANA DIA DI HATIKU?

Image
Assalamualaikum w.b.t & selamat pagi,

Pagi rasanya lebih sesuai, memandangkan jam didinding menunjukkan angka 2.15 pagi. Ini adalah buku kedua yang akan aku ulas. Sedikit sahaja. Sebenarnya aku dah habes bacaan petang tadi, tapi aku wat kputusan utk bawa adik aku keluar kejap. Tapi bukan kejap, lama la pulak. Hihihi! Sampai sempat berziarah ke rumah sepupu aku.

Buku ini diberikan/dihadiahkn oleh rakan sepejabat aku, Amerrul. Dia sedekahkan sikit kuota baucer buku 1M, dgn benarkn aku pilih satu buku. So inilah buku yang aku pilih iaitu Di Mana DIA Di Hatiku? DIA yang dimaksudkan itu bukanlah orang perseorangan. Sebaliknya Allah s.w.t. Terima kasih kepada pemberi buku ini. Insya Allah akan dimanfaatkan. Buku ini bergenre ilmiah & agama. Semoga Allah memurahkan lagi rezeki beliau. Amin.

Kenapa aku memilih buku ini? Pertama kerana penulisnya, aku pon x kenal sebenarnya dengan penulis tapi aku rasa macam dengar nama nie dikaca televisyen, maka aku memilihnya. Penulisnya ialah Us…

Review buku : Biografi Syed Mokhtar AlBulkhary

Image
Assalamualaikum w.b.t.,

Dah lama aku x mencoretkan sesuatu dilaman sesawang milik aku nie. Maaf. Aku busy dengan sesuatu. Insya Allah, tarikh kedepan, aku mempunyai ruang dan waktu untuk menterjemahkan kehidupan harian aku dalam bentuk penulisan.

Hari ini hari Sabtu, pagi tadi aku pergi berziarah jenazah suami kepada rakan sepejabat aku. Innalillahhiwainahirajiun.

Seusai pulang, aku mengisi ruang yang tak berapa kosong & ingin meregangkan keletihan badan yang dah tersimpan seberapa ketika waktu ini dengan bahan bacaan. Dari awal minggu lagi, aku berazam untuk habiskan bahan bacaan yang tertunggak ini. Rasanya ada dalam 5-6 buah buku yang masih belum selesai bacaannya. Hanya menyelak beberapa helai halaman. Termasuk 3 buah buku, buah tangan dari mak aku serta rakan pejabat aku. So aku grab majalah terlebih dahulu, kemudian diikuti dengan buku yang akan aku review sedikit sahaja.

Orang mesti pelik kepada aku, yang todak minat dengan ekonomi ini membeli buku Biografi : Syed Mokhta…