Posts

Showing posts from August, 2011

~~ Away ~~

Saya nak berehat daripada blogging for a few weeks walaupun sememangnya saya jarang update pon blog nie. Setelah terjadi satu perkara hari ini (19.08.2011), saya rasa saya perlu untuk tenangkan diri dan minda. Rehatkan hati.
Mungkin selepas raya saya akan kembali bersiaran dengan semangat yang baru. Insya Allah. Ketika ini perut saya sangat sakit tapi tak sesakit hati dan perasaan saya. Hanya Allah sahaja yang tahu. Sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui.
Oleh itu, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Muslimin & Muslimat seantero dunia. Salam Maaf Zahir & Batin. Wassalam.
Love, Wanie

Ikhlas

Hazwani, anda perlu ikhlaskan hati dalam setiap mende! Ini ARAHAN ye sayang!
Tolonglah IKHLASkan dalam setiap perkara yang dilakukan.
Ikhlas!
Ikhlas!
Dan sekali lagi Ikhlas dalam Pekerjaan.


Huh ~~~

Collection of RV

Image

Paya Serai @ Hilton PJ

Image
1st Ramadhan yang lepas, cousin aku, Nadia ajak berbuka bareng (bersama). Venue yang jadi pilihan dia ialah HOTEL HILTON PJ. Aku setuju aje memandangkan aku pon tadak plan ape2 that thay. Nama restoran tu is PAYA SERAI. Before pergi aku ada la review bout Buffet Ramadhan diorang. Rupanya on 1st day, 1st 100 cust akan dapat complimentary from them. Tapi diorang tak cakap, apemende. So takde berharap la sangat.
As early as 5.30 aku ngan dia dah sampai. Fuhh, panjangnya line up. Kami cecepat masuk line gak tapi SANGAT TIDAK BERHARAP sebab line panjang and setiap orang tu dah booked bukan setakat sorang dua tapi spoloh doploh orang. =( After sejam lebey berdiri, F & B bagi kami masuk, so both of us dapat number 89 & 90. Sipi-sipi je kan?
Makanan seperti dibawah, lets the pitcha do the job;









So apakata pakat ramai-ramai pi mencuba sendiri di Paya Serai?
Owh aku lupa nak ceta, apa Complimentary tu kan? It's FREE for US. No

Lagu Raya

Hari nie, 15.08.2011 baru je aku masuk opis dan nak buat keje. Tapi NAH! Kat radio berkumandang lagu raya la pulak. Tak pepasal, aku rasa cam nak balik umah wat kueh raya. Boleh ker? Ahaksss...
Kejap je kan dah 15 Ramadhan. Sangat pantas masa berlalu. Nanti mesti akan merindui Ramadhan ini. Sebab bulan Ramadhan nie sangat banyak khasiat dan faedahnya. Huhu! Tetiba rasa nak wat Umrah di bulan Ramadhan plak. Boleh ke? =) Insya Allah. Kena banyak berdoa nie.
Okla lagu raya dah stop. So bleh wat keje dengan tenang. Tanpa gangguan.

Melaka @ Ayuh Serang!

Image
Seminggu sebelum masuk Ramadhan, adik aku Cikah datang. So demi menghormati tetamu maka aku dengan senang hatinya mengajak Azwa bersama-sama kami untuk ke Melaka Bandaraya Bersejarah. Mmm masa aku nak booking hotel tuh agak bermasalah. Bukanlah masalah berat sangat tapi kebanyakan hotel dah FULL. Uiii...Uiii... Pesal nie? Bukan setakat Melaka, Genting ngan Port Dickson pun sama. Tapi Alhamdulillah dapatlah jugak hotel walaupun hanya berbintang dilangit rasanya.
Aku dapat book HOTEL WEILIA kat Taman Melaka Raya. Takde la jauh sangat dari Dataran Pahlawan. Lagipun area situ kawasan yang sibuk la jugak. Sibuk ke? =) Aku book FAMILY ROOM for TRIPLE. Biliknya luas, siap leh guling-guling gitu. Ada 3 katil single + 2 one seater cushion, TV, WiFi & others. Aku nie walaupun dah berpuluh kali pergi Melaka, tapi boleh sesat lagi. Cisss, next time aku nak gunakan INSTINCT laaa... dah tanak guna GPS. Sebab GPS aku leh sesat dan tak confident. Huhu! Sesudah check-in, kami terus serang ke bilik…

Salam 4 Ramadhan Tahun 1432

Salam,
Alhamdulillah dah masuk hari keempat umat Islam sedunia berpuasa. Cepat sungguh masa berlalu sampai tak terasa langsung. Rasa sayang kalau bulan Ramadhan nie berlalu dengan segera. Ye la nak kena nanti tahun depan pulak. Di usia macam nie, bulan Ramadhan sangat disukai sebab.. Sebab dapat kawal makan. Tahu-tahu aje la kesukaan aku ape kan? Hahaha!
Bulan Ramadhan juga membuat kita rasa dekat dan sesungguhnya terlalu dekat dengan Pencipta kita, Allah S.W.T.. Dimana bulan nie, bulan yang penuh barakah dan masing-masing melakukan ibadat sebanyak mungkin sebagai bekalan diakhir hidup nanti. Insya Allah. Bukanlah bulan lain kita tak buat amal ibadat kan? Terutamanya sembahyang Terawih dan 10 Malam terakhir untuk Malam Lailatul Qadar. Subhanallah.
Antara fadilat bulan Ramadhan yang terbaca oleh aku lewat blog-blog yang dilawati;
Hadith 1

Abu Hurairah ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Umatku telah dikurniakan dengan lima perkara yang istimewa yang belum pernah diberika…

Ikea, Ikano & The Curve

Image
Love,
Wanie

Chawan Kopitiam @ Citta Mall

Image
Minggu lepas aku dan dua kawan yang single and available tu dah wat plan yang secara SANGAT TIDAK SENGAJA sejak hari Sabtu lagi. So tengahari hari Ahad, perut yang kononnya akan berpuasa macam puasa 3 bulan berturut tanpa berbuka telah mencari port makan baru. Hoho! Lapar dan nak BRUNCH.
Kemana? Aku bagi cadangan apakata kita ke CITTA MALL. A new mall at Ara Damansara. Belum launch secara besar-besaran lagi rasanya. Lagipun dekat je ngan rumah aku kan? Dalam kepala dah pikir nak makan kat CHAWAN KOPITIAM. My cousin yang told me bout this restaurant. Since dah ada kat Citta Mall nie, kami kaki ronggeng nie sangatlah bersemangat nak melawat tempat baru nie :p
Pasal Citta Mall, mmm...kalo korang leh bersabar untuk sebulan dua lagi, tersangatlah bagus. Sebab apa? Sebab belum siap sepenuhnya. Just ada a few restaurant la yang sedia menerima tetamu, seperti Pappa Rich, Subway, Wondermilks, San Francisco, Chawan Kopitiam dan beberapa lagi. Yang aku suka about Citta Mall, building nya berbentu…