Posts

Showing posts from July, 2013

Ya Ilahi Rabbi by Allahyarhamah Datin Rafeah Buang

Image
Tajuk : Ya Ilahi Rabbi Lagu/Lirik : Rafeah Buang Hakcipta : Warner Chappel Music
Ya Ilahi Rabbi.. Sempurnakanlah pekertiku Sebagaimana Engkau menyempurnakan wajahku Kurniakanlah rahmat bahagia ibubapaku Berikan hidayah pada hati yang tertutup
Sebagai rimbunan daun-daun Seandainya bilangan dosaku Ya Allah ampunilah daku Hamba bertaubat
Hai anak yang soleh, beruntunglah ayah dan bonda Bagai mata air yang mengalir dalam syurga Hai anak durhaka, pintu taubat masih terbuka Jangan kau teruskan tingkah laku yang kecewa
Sebagai rimbunan daun-daun Seandainya bilangan dosamu Ya Allah ampunilah dia Yang telah bertaubat
Assalamualaikum wbt,
Pepagi buta lagi aku dah haplod vid dari YouTube. Hah, ko! Tak reti nak nyabar langsung kan? Lagu nie secara tidak sengajanya aku dengar masa tuko cenel radio dalam kete.. kat cenel Klasik.fm kooo.. Hahaha! Lantak ar kalo korang nak gelak pon. Aku tak kesah ;p Memang aku dah set pon cenel radio tu dalam kete. Sebab kekadang lagu2 yang diputar memang best. Mengim…

Aktiviti Membuka Puasa

Image
Assalamualaikum wbt,
Selamat berpuasa kawan2. Insya Allah lagi spoloh hari kita akan menunaikan ibadan puasa sebelum Syawal menjelma. Perasaan? Tentulah akan merindui Ramadan sepenuh hati. Rasa macam tak cukup aje utk puasa sebulan. 
Macammana dgn aktiviti buka puasa uols? Ai kalo tak buka sesorang diri, ai buka ngan kawan2 la. Tak lalu jugak dibuatnya bila makan sesorang. Tapi itu untuk 17 hari yg pertama aje kot. Huhuhuhu! Skang nie mak aiiii kemain selera nampaknya.... Aihhh habeh laaa my diet. Ayooooo... Selera makin meluas. Risooooo aiii!!!!
Surely korang reramai ada banyak aktiviti berbuka puasa kan? Kat buffet mana? Ai & buffet memang sgt tidak berkawan kot. Tak mampu nak nilaikan dengan wang tunai. 
Hari pertama puasa, ai berbuka dgn my cousin kat Paya Serai, Hilton PJ. Mak ai jenuh cheq nak makan tau tak... Rasanya macam dah takleh nak bernapas gamaknya. 




My peberet kat sana, for sure teh tarik yang superb, tempura yang nyum nyum & oso lobster yang magnificiento. Hahaha! Se…