Posts

Showing posts from May, 2013

Review : Sabah Negeri Dibawah Bayu

Image
Assalamualaikum,
Sabah always be one of my favourite's place a MUST visit. Hihihi! Opsss happy Weekend dear! Again, ai duduk umah je uols. Hihi! Seiring dengan peningkatan usia. Poyo je ayat ko. Back to my main topic, Sabah.
Kali nie ai pergi ngan my family. Adik2 ai x pernah lagi sampai ke Sabah. Sebab itu la ai amek inisiatif untuk kesana. Hari tu kan dah pergi Sarawak. Flight we ols drpd Penang. Penang to Kota Kinabalu. A week before nak ke Sabah, ai dah booked sesiap kete sewa, through online aje uols. Senang. No deposit masa tu. Okeh mudah! Sampai KK around jam 2.00 petang, kami tapau KFC aje. Then terus direct ke Kundasang, aku tanak la lewat sangat naik ke Kundasang, kang kabus tebal la pulak. I wasn't a good driver plak tu kalo time ujan and berkabus. And the good news was memang masa tu asyik hujan la pulak. Dalam 30km nak Kundasang ada minor landslide pulak tu. Agak2 bila GOV nak perbaiki main road kat situ yer? Buat jalan besor2 macam highway PLUS ke kan.... mudah....…

Seorang Nazurah Aishah

Image
Assalamualaikum, Happy weekend uolss...
I am back with my book's review. Nie dah minggu kedua ai stay silently at home. Did all house chores. Homemade cooked. Alhamdulillah. Even ai quite bored as usual tapi malas nak buat a lot of things. So nie adalah buku ketiga dalam 2 minggu. 
Buku yg bertajyk Bukan Hanya Ada Kita ditulis oleh Nazurah Aishah. Once aku ternampak hasil tulisan kak Naz a.k.a Lily (dalam blognya), aku decide nak beli. Sebab apa? Sebab aku always baca blog dia, www.nazurah-nazurah.blogspot.com dulu, sebelum dia berhenti seketika untuk mencoretkan isi hatinya disitu. Skang beliau dah ada blog baru, www.seorangnazurah.blogspot.com 
Aku suka baca blog dia, sebab hasil tulisan terasa sangat dekat, maybe sebab dia ikhlas tulis mengenai apa yang berlaku dalam hiup hariannya. Mengenai orang2 yang hadir dalam hidupnya. Membuatkan aku terasa seperti im in her life. Maybe jugak my life quite complicated as her. I love to read her novel yang cerita mengenai hal persekitarannya s…

Mencari Ramli ~ Korang Kenal Ker Si Ramli Nie?

Image
Assalamualaikum w.b.t.,
Rasanya demam bola sepak nak melanda lagi kan... ai nie kalau biasa memang tak minat nak melayan bola sepak tetapi kekadang bila masa demam bola sepak dah memuncak, ai nie tetiba akan jadi peminat tegar. Hah, tak pelik ker macam tue? 
Uols pernah dengar tak nama Ramli? Ala sampai skang opismet ai pon tertanya-tanya sapa Ramli nie yang sebenarnya? Ramli tue wujud ker? Aish sampai ai sendiri pon konpius ada ke tak Ramli nie sebenarnya.... Hahahaha! Menarik jugak ye Ramli nie sampai jadi rebutan. Kalo korang sedar ke tak sedar pon, Ramli nie wujud dalam iklan TM kat tv nun. Sedar ke idak deme nie??? Hihihi!
Korang pernah dengar tak program MENCARI RAMLI anjuran TM. Hah, advertise segini. Skang dorang tengah mencari Ramli dalam Malaysia. Alahaiii...tidak leee orang yang nama Ramli aje boleh join... Deme nama lain pon boleh jugak. Tak caya?? Tak caya udohhhh..........

Konsep rancangan tajaan TM adalah untuk mencari calon pemain bola sepak yang terbaek antara yang paling…

Asia Music Fest at Juru Auto City

Image
This one really unplanned programme for ai actually, ai even didnt really know this event will be held here. Thanks to Akma surely & her sister, Dila. Dorang yang invite ai. Terutama Akma yang sanggup came & fetch me at home, sebab ai xde sapa2 nak sent me to Seberang Jaya. Hihi! Thanks Akma! Love u dearie! Auwww! 
Main planned was : Akma & her sis, Dila wanna watched Anuar Zain's performances. Hahaha! Ai sememangnya kurang minat sebenarnya kat AZ. Sorry AZ! But ai promised since that nite, ai sure akan minat u always. Hahaha! Betrayed punya fan! AZ memang memiliki lagu & suara antara yang terbagus di Malaysia. That one im not denying okeh! Memandangkan AZ jarang2 sekali perform in public macam that day, so ai nak grab the opportunity too. Ahaks! Lagipun ada Misha Omar, omaiiigadddd! Yang ini memang ai suka since dulu2 lagi. Bunga2 cinta gitu! 
Bila kami sampai at Auto City, mak aiiiii..... Bukan ramai orang! Tapi macam kami aje kot! Hahaha! Until 8.45 malam barulah …

Cuti-cuti Buat Apa Seh?

Assalamualaikum,
Since ai dah deactivate my FB for a temporary, maybe ai rasa ramai yang rindukan ai, baru ai wat comeback. Cis! Perasan la lu nie Wanie! Ingatkan ada orang rindu sangat ke kat hang? Ker orang lega sebab takde lagi status2 sawan bab2 kat FB. Hahahaha! Rendu la sangat kan?
Dah hamek cuti seminggu nie apa ye yang ai buat? Honestly dear, xde pon satu hari yang ai btul2 duduk umah seharian. Tidak ada ye setakat nie. Thats y bila ai balik opis, dorang cakap best la cuti lelama kan? Best? Omaiiiiigadddddd!! Ai cuti lagi teruk kerahan tenaga than ai keje tau x. I had so many things to do, to fulfill...... But, ai know ai did for whom..... No regret at all.
Dari ari Jumaat till Isnin, ai ada di Sabah for families trip. Selasa, ai servis my car & teman my abah settled his urusan. Dari pagi sampaila ke petang. Rabu plak ai bawak my mum shopping. As usual. Ai kan kaki shopping, so my advice was needed by my mum. Yela my mum pun nak up to date jugaks. Hari ni itself, ai bawak adi…

Kenapa Lagu Ini?????

Image
Bahagiamu Deritaku by Hafiz
Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu
Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama
Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
Aku selalu terlewat dalam menyukai lagu2 Hafiz... Hihi! Never thought this nice song dah kuar since last year kot! An…