Posts

Showing posts from October, 2012

22.10.2012 - 28 tahun

Tarikh yang menjadi benchmark untuk aku setiap tahun. Macam budak-budak aku kan aku nie. Aku suka diraikan walaupun muka pasti memerah sebab malu dikelilingi semua orang. Aku suka aku sendiri gembira & aku suka orang jugak gembira.
Setiap tahun aku pasti mewar-warkan tarikh kelahiran aku. Aku bangga sebab MAK berjaya melahirkan dan membesarkan aku sepanjang 28 tahun ini. So sekali lagi, tahun ini aku meraikan hari jadi dengan gembira sekali. Bukan apa, aku duduk disini sendirian. Jauh dari keluarga aku. Yang aku ada rumah sewa, kawan-kawan, kawan pejabat & mungkin sedara-mara. Aku nak mengubat rasa hati yang jauh dari keluarga ini dengan menyambut hari lahir sendiri. Tak kesahlah apa pendapat orang lain, tapi aku pasti aku IKHLAS menyambutnya.
Setiap tahun, menjelang hari lahir aku, pastinya aku dah buat WISHING LIST. Barang-barang apa yang aku demand daripada semua orang. Mengada kan? Aku takdela berharap sangat WISHLIST aku dipenuhi, sekadar suka-suka aja. Tapi tahun nie aku t…

Pengembaraan Geng Jahat : Kuching Part 1

Image
Bersambung dari entry khas sebelum ini. Ini adalah request daripada Akma, untuk masukkan cerita ini kedalam blog aku. Ini merupakan part 1, dikala otak aku masih fresh untuk menjejaki perjalanan kami yang tanpa rekod ini.

Sementelah ini adalah perbincangan pada minit2 akhir & genting, maka masa untuk kami ke airport adalah sangat suntuk. Boarding time adalah jam 11.45 dan pada jam 9.25 pagi kami masih di Shah Alam menemani Nora. Selepas berbincang lanjut & mendalam, kata putus dicapai. Masa & ruang untuk Nora adalah diutamakan. Maka strategi yang tepat perlu diatur untuk pastikan kami dapat sampai di airport sebelum gate close. Yang nie kena diingatkan yang, plan asal adalah trip dibatalkan. Maka aku yang memang banyak menda nak pikir nie belom mengemaskan sebarang barang. Gigil jugak aku pikir. Ok, kita sahut cabaran ini.

15 minit yg pertama mulai jam 9.30 pg, kami memecut dari Shah Alam kerumah aku untuk mengambil semua barang. Haihhhh..... Pecut ngan MyViTo aku..... Sep…

Kehilangan Yang Sama Pernah Dirasai

Image
Assalamualaikum w.b.t,

Salam dari Kuching, Sarawak.

Aku dan kawan2 ada di Kuching sepertimana yang dirancangkan dari awal. Namun ada cerita disebalik kedatangan kami disini.

Mengikut perancangan awal, aku, Nora, Akma, Kulat & Azwa dah plan satu percutian bersama. Biasa la dah nama pun Geng Jahat. Tapi atas dugaan yang Nora hadapi pada masa itu iaitu hari Kamis, dia pun mengundurkan diri, supaya dia dapat menemani maknya bersama-sama ahli keluarga yang lain. Mak dia been admitted untuk go through operations. So kami pon okay, dia perlu bersama family dia.

Tetapi Allah lebih mengetahui segala perancanganNya & sesungguhnya perancangan Allah adalah perancangan terbaik.

Pada 5.10.2012 jam 9.00 malam, kami seperti biasa berWhatsapp sesambil berlawak. Plan untuk jumpa around 11.00 untuk jemput Akma & Kulat yang sampai dari Penang. Nak gi lepak2, minum2 dan gosip. Kononnya.... And oso take check-in ticket, copy of reservation for hotel and parking pass [which actually we were not …