Posts

Showing posts from June, 2011

Setia Seorang Perempuan

Salam,
Pelik kan tetiba je hangin aku nak menulih blog kembali dan yang penting tajuk SETIA. Dah banyak hari pikirkan tajuk nie, ntah pesal aku taktau. Tapi bila jari dah letak atas keyboard, blank la pulak. Ye ye ee aku nie kan?
Pada pendapat aku, setiap manusia ada sifat setia nie, cuba macam mana kita gunakan aje. In a right way or bad way. Tue aje. Oleh kerana ni adalah blog aku maka aku nak ceritakan pasal diri aku sendiri la. Ye ar pesal lak aku nak ceritakan pasal orang lain. Jahat sangat ke mulut nie, hiks hik!
Korang jangan pandang setia dalam satu skop aje, iaitu perhubungan. Banyak lagi kesetiaan dalam idup kita. Cuba baca dalam Rukun Negara kita. Ada perkataan Kesetiaan jugak kan? Yang pertama, mestilah setia pada Agama kita, Agama Islam, yang kedua, aku letakkan Ibubapa dulu.. sebab nie lagi penting dalam hidup aku.. Keluarga atau kalau dah kawen, family sendiri... Lepas tuh Raja dan Negara (sapa yang tak sayangkan negara sendiri,kan?), pekerjaan yang diceburi and of course …

Welcome Back!

Yeah Finally aku cuba untuk updatekan blog tersayang nie A very long time aku amek untuk kembali segar dan sedarkan diri. Hu Hu Hu!
Nie aku baru bangun dari tido Opss, waktu keje kan? Yaps I know tapi semalam.. Orang nak tahu ke kalo aku cerita? Argh, suka hati den la nak bercorita kan?
Semalam aku took a JAB Ye dah tua2 masih take a jab kan? Time kecik tak cukup ke? Ahaks No, I have a sensitive skin. Very sensitive. Usually I will have a JAB one in two years. Se semalam dapat steriod, nah kooo... Lali sampai ke hari ni? Jumpa public pun cakap cam dibawah pengaruh dadah. Lali and mamai seh! So, TAK SALAH kan aku tido. Hi Hi!
And oso aku tak suka la Monday's Blues Aku jadi MALAS PENYEGAN LALI SUKA BERANGAN SUKA MEGHALIT dan sangat banyak lagi tapi aku jarang ngelat ye Hari ni je sebab tak mampu nak pikir terpaksa minta bantuan TQ to KAK R (nama dirahsiakan, ke tak payah? *_*)
Ho Ho gaji lagi tigo hari Nops, U kena berjimat sayangggg...
Ops, lupa lak nak tanya u ols Dah ganti puasa ke? Hiks Hiks Lagi sebulan lebey je k…

Seminggu di Kampung

Aku setiap tahun memang dah ada perancangan cuti. Awal tahun lagi aku dah plan cuti. So tahun nie cuti seminggu jatuh dalam tempoh cuti sekolah. Lagipun disaat ini, aku tersangat perlukan cuti la.

Tapi kali nie, cuti aku hanya di rumah sahaja. Sebab tok aku sakit, pak aku ada komitmen untuk menjaga maknya sehari-harian. Takkanlah aku sebagai anaknya nie, nak plan untuk berliburan la pulak. Tak koser gituuuu! Jadinya aktiviti harian aku di rumah.

Hmm.. Tak baik tau nak merungut yer. Nak wat macamana rezeki aku untuk bekerja di negeri lain walaupun impian aku sebenar di negeri kelahiran aku sendiri je. Dalam situasi masalah peribadi dan masalah keluarga ini, hubungan antara manusia lain pun kadangkala akan retak. Mungkin sebab mereka tidak memahami atau kita yang tidak faham dengan orang lain. Tapi takpe anggap je semua nie sebagai dugaan.

Aku ada mende lain nak kongsi tapi nantilah. Nie aku update blog guna henpon je. Sejak pakai henpon canggih aku bukan makin rajin nak memblog atau …