Posts

Showing posts from April, 2011

Bubba Gump Shrimp Co. @ Sunway Pyramid

Image
Hari Rabu lepas, aku dah mengajak Nuna Tana dan Puteri Fizwan untuk lunch di Bubba Gump Shrimp, Sunway Pyramid. =) almaklumlah ada rezeki lebey sikit je... Alhamdulillah. Dah lama sebenarnya aku baca blog review pasal restoran nie, cuma nak pegi tuh ye ngan idak aje. Bukan ape, kena ukur jugak dari segi kewangan or masa yang sesuai ke tak. Hihi!
So kepada sesiapa yang belum mencuba makan disini, anda adalah disyorkan ye. Memang puas la meratah udang sebab besaqqqq and fresh. Sedappppp....~~nyum...nyum... Then lets the pitca do the work! Adios.. 








Love Lady Wanie

Serai @ Empire Shopping Gallery

Image
Anda semua adalah disarankan untuk makan kat sini tau. Really2 nice and sedappppp oii....! Berry pavlova is a MUST TRY!
Location : Empire Shopping Gallery, Subang Jaya












Isteriku Zulaikha - again-

Image
Semalam time aku sampai umah, aku trus on TV dan ntah nape aku turn to channel 9. Ops, ada ulangan Isteriku Zulaikha. My favour telemovie. Ntah nape ye aku ske sangat ceta nie..... Musykil~~ Tapi ceta nye cam lain sikit la.. ada perubahan ke? Edit again ke? Ke aku sorang je yang sedar? Ke aku je pikir ntah pape...? Serasa aku masa aku nonton for the 1st time, takde pulak aku terlelap...Huhu (tak puas hati nie). Can anybody explain it to me? Yang pasti my favour song pun tak de =( Penakut by Yuna. Huhu! So kesimpulannya semalam feeling aku tak sampai la sebab lagu tuh takde =(



 Love Lady Wanie

Dipimpin atau Memimpin. Yang Mana Satukah Anda?

Image
Dipimpin atau memimpin. Mana satukah sikap anda? Atau korang ada kedua-dua sikap sekaligus. Dalam diri aku, yang aku sedaq la kan? Since dari zaman sekolah lagi, aku suka dipimpin. Sesuai dengan identiti seorang perempuan kan? Aku agak kurang berbakat dengan sikap atau kemampuan untuk memimpin. Walaupun dizaman sekolah aku pernah jadi Ketua Kelas atau Pengawas, namun ciri-ciri tersebut tidak ada dalam diri aku. Sehinggalah aku masuk ke dunia pekerjaan sekalipun, aku masih tidak menggemari sikap atau ciri-ciri memimpin. Aku lebih suka menjadi anak buah dalam bahasa yang mudah.
Macammana pulak dengan korang?


 Sifat Pemimpin nie sebenarnya lahir sejak kecil lagi? See pitcha diatas, walaupun anak itu masih kecil tapi mampu untuk memimpin saf dewasa. Jangan lihat dari sudut kelayakan sebagai Imam tapi lihat dari kemampuan diri dia. Tak kira siapa pun orang itu, andainya dia berbakat, bakat itu bisa dilihat sejak kecil lagi.
Pemimpin yang berkarisma pula adalah individu yang berjaya mengawal …

Junior Masterchef Australia

Image
Salam. Hangpa semua nonton tak rancangan nie? Subhanallah, sangat berbakat kan budak-budak kecik nie. Bangganya aku kalau aku jadi mak depa nie kan? Iye la anak yang sangat pandai memasak, dah kira tahap chef la kan? Sedangkan aku skang nie pun bukan reti masak sangat. Hihi, kantoi!
Juri-juri rancangan nie ialah Matt, George, Gary dan Anna yang mana sangat pandai komen dan mengambil hati budak-budak nie. Mimik muka, gaya dan percakapan depa dah buat budak-budak tuh bersemangat nak bersaing sesama sendiri untuk masak. :) Aku nie since rancangan nie bersiaran setiap Ahad pukul 8.00 malam kat channel 711 (opsss...semalam last episodnye. Tapi jangan riso Astro kan? Sure ada ulangannya), setiap Ahad je kalau keluar kemana pun aku mesti akan balik sebelum jam 8.00. Penangan rancangan realiti nie punya pasal.
Kat bawah nie la pitcha 12 budak a.k.a peserta yang terpilih untuk merebut title Junior Masterchef. Syok dengaq bila Matt panggil depa nie, "My Little Cheflings". Comey aje pang…

Just Go With It

Image
Teraju utama dalam ceta nie ialah Adam Sandler dan Jennifer Aniston (kedua-dua pelakon yang aku suka!). Memula ingatkan ceta nie cam slow dan tak menarik tapi ada ofcmet cakap ceta nie menarik. So layanz la jugak... Hihi!
Kalau korang jenis suka komedi, yes korang ada hak untuk melayan ceta nie.

Love Lady Wanie

Coach

Image
Sejak dua menjak nie mata aku asek2 terpandang handbag COACH aje (walaupun dalam keadaan berpinar-pinar nie). Yela si cousin aku pon asek mencucuk je oppsss memujuk...sebab dia kan pakai Coach. Jadinya macam selang sehari aku lalu lalang depan Butik Coach di Empire tuh. Huhu.
Oleh kerana aku ada sedikit masa yang boleh digunakan untuk MELUANG, so aku ada wat blog review bagi sesiapa yang berminat dengan handbah Coach tapi tak mampu nak beli di butik sebab so exclusive. Jadi korang leh bli online (kalau la tak silap price pon rendah sikit la dari butik sedia ada di Malaysia. Maaf kalau salah sebab baru review je blom memiliki). But dont worry dengan yakin sekali, semua produk yang dipromote tuh adalah ORIGINAL. Antara blognya are;
1. Coach by Aryssa
Bukan setakat Coach aje, jenama lain pon berlambak jugak. Setakat nie takde lagi pattern yang saya tengah usha sepenuh hati tuh. Huhu...(ada la jugak memanjang rasa isi hati nie kat mak tapi dapat jawapan sentap aje!).
2. We Love Coach
Memang c…

Muzium Tentera Darat Port Dickson

Image
Hari ketiga Geng Jahat di Port Dickson dimulakan dengan MANDI LAUT....eksaited seh. Memang kali nie aku dan kawan-kawan dah tak kira nak rentung ke burn ke..cam melepaskan gian la dengan mandi laut. Sadly there's no pix at all. Sebab abes mandi laut, kami mandi kolam plak (a week after baru sedar yang muka saya dah burn....alamakkk...garing seh!).
Kul 12.00 tengahari dah kena check out. Sempat la mandi, berkemas dan camwhoring dulu sesama kami. Enjoy la our pix kat bawah nie nanti ye. On the way back kami sempat singgah di Muzium Tentera Darat Port Dickson lagi (at last singgah gak muzium). Cuaca sangat la terik dan panas. Selama nie dok lalu je depan tuh tanpa ada keinginan untuk singgah tapi kali nie atas ajakan Nora, kami semua singgah kesana. Hihi! Tiada bayaran masuk yang dikenakan tau. Just give a time la untuk pusing-pusing kawasan itu. Banyak objek a.k.a kenderaan yang boleh anda semua bergambar. Tak salahkan untuk bersifat a bit patriotic kan? Hihi!
Selepas itu kami direct …

Apa Dalam Handbag Tue?

Image
Semalam berchatting dengan Kak Nai, dia dah bagi kepada aku idea yang best iaitu selongkar handbag aku sendiri. Hihi! Thanks Kak Nai. Aku dah review blog Kak Nai and she also wrote about the same thing. Nice!
Apa yang ada dalam handbag aku agaknya ye? Hmmm memang sangat berat tau tak...Hihi, cam galas batu aje. Ntah pape kan aku nie.... Wat masa nie aku masih menggalas handbag hadiah dari Nuna Tana & Puteri Fizwan. Love it soooooo much! Thanks ye kakak berdua..... Muahsssss! Now aku nak reveal satu persatu ;
1. Purse  - Purse nie jugak adalah hadiah daripada Puteri Fizwan, Adik Ct Lantern & Kak Sumi a.k.a Sue sempena hari lahir aku. Nice! Selagi boleh pakai memang aku akan pakai....Hihi! Sayang woiii...nie tanda orang sayangkan kita, dan kita pon for sure la sayangkan depa jugak. Skang purse aku tuh berbau sangat wangi rasanya ada la tuh perfume aku yang dah tertumpah. Ahaksss....! 2. Dompet Nyonya - bila tiba masa malas dan selekeh aku, memang dompet syiling nie lah yang akan aku …

Dengki @ Cemburu?

Kali nie aku nak berkongsi tajuk artikel yang lain supaya kita dapat berubah kearah kebaikan dan membentuk individu yang lebey baik dari sebelumnya. Insya Allah. Aku sangat tertarik dengan topik dengki atau cemburu, oleh itu aku ada wat web review untuk mendapatkan maklumat atau pengisian ilmiah yang boleh dikongsi disini. Tajuk entry lebey kepada menasihati diri aku sendiri tapi kalu orang lain nak berkongsi atau absorb kepada diri sendiri lebey bagus. Sekurang-kurangnya aku berkongsi ilmu.
Pada pendapat aku, setiap individu yang dilahirkan kat dunia ini mempunyai 2 sifat diatas iaitu dengki dan cemburu. Bukan lagi "atau" sebagai ayat penyambung. Aku pun ada sifat diatas cuma yang membezakan ialah bagaimana kita mengawal atau menggunakannya untuk kepentingan individu kan? Untuk diri aku sendiri, Alhamdulillah sangat-sangat sebab bila timbulnya perasaan dengki atau cemburu aku terhadap orang lain, aku dengan segera tukarkan perasaan tu kepada sesuatu yang lebey positif. Bukan…

Apa itu Muhrim dan Mahram?

Ramai antara kita terkeliru antara Muhrim dan Mahram, apabila aku membuat pembacaan, hati aku tertarik untuk mencombinekan (wah bahasa yang teruk) bahan-bahan bacaan aku nie. So Insya Allah kita akan berkongsi serba sedikit, kalau aku salah dalam perkongsian ini. Harapnya dibetulkan.
Pertama sekali, Muhrim = Mahram iaitu ertinya yang diharamkan. Lelaki dan perempuan yang dilarang (haram) berkahwin. Terbahagi kepada dua larangan iaitu :- Larangan kekal (Muabbad) = larangan untuk selama-lamanya disebabkan oleh tiga perkara iaitu pertalian darah, susuan, atau perkahwinan. Larangan sementara (Muaqqat) = larangan untuk tempoh masa atau keadaan tertentu. Apabila keadaan berubah, hukum larangan itu pun terbatal. Reference dari : Wikipedia
Melaui Suite101, maksud yang dikongsi ialah A mahram is a person who can never marry the person for whom they act as a guardian. The sole job of the mahram is to protect and maintain the person they are guarding. Dan siapa yang boleh serve as a Mahram? Accordin…

2nd day for Geng Jahat

Image
Salam setelah beberapa hari tak berblogging, hari nie aku cuba untuk siapkan satu entri sekurangnya, walaupun ada kerja yang perlu aku buat tapi fuh, dah tak tahan la dua hari nie dengan kerja yang sangat cemburukan aku.
So kita berbalik kepada entry aku semula. Hmm, hari kedua ke Port Dickson, saja nak makan hangin beramai-ramai. Sangat eksaited (sebenarnya dalam ati aku semasa menaip nie tengah bengang tapi aku paksakan diri untuk eksaited supaya aku dapat ceta dengan gembira sekali). Awal-awal pagi kami dah bangun...opsss...awal ker? Iyer awal jugak. Around jam 10 pagi, kami dah kuar dengan menaiki kete Non Nora.. Hihi! Nora ajak kami gi tengok baby baru kawan dia, EP (yang mana kawan dia kami pon kenal jugak). :-)
Lepas kami gi umah EP, kami terus menghala ke Port Dickson. Hehe..memori sepanjang perjalanan memang terlipat dengan kemas lah kiranya. Menarik! (Can we have it again?) Berkereta berempat lagi menarik dan best. Dapat ceta macam-macam. Gelak pasal ceta lama dan apa yang ja…

Rindunya nak kongsi

Dah lama kan aku tak hapdet blog yang sebetul2nya ..... Huwaaa! Rindu nie, jeles tengok orang len sempat nak tulih and share memacam tapi kita disebabkan bebanan kerja harus la mengutamakan kerja. Hmm... Hari nie hanya sempat through henpon, esok maybe tak kot and lusa blom tahu lagi.

So apa aktiviti korang? Apa yang korang dah buat? Kerja macam mana? Shopping? Opss pesal ceta pasal shopping nie? Mestila ada sebabnya kan?

Okla daaa.... Dah pukul 2 sehhh..... Jom buat kerja... Ayuh!

Love Lady Wanie

Masaku sangat padat

Masa aku menaip nie....sebenarnya aku tengah menunggu nasik goreng. Baru je sampai dari negeri aku, Penang.

Yaps setiap minggu aku berjalan kesana sini. Dalam tempoh 2 minggu aku telah ke Melaka, negeri Sembilan, balik ke Penang dan teman kawan ke Perlis. See banyak tempat kan aku pegi jalan-jalan.

Jadinya akan mengambil masa yang banyak sementara aku bleh untuk hapdet kan blog. Huhu....

Love Lady Wanie

Geng Jahat Meronggeng Rokiah ~ Day 1

Image
Plan nie dah lama kami rancang, rasanya since balik dari meronggeng di Penang hari tuh. Dengan paksaan kami dah mintak Akma untuk mai ke Kl pulak. Okay ape, nie turn Akma untuk kesini. Hihi! Maka dengan itu, aku dan Nek Rock dah berhempas pulak la weyy untuk menyambut VIP ( nie Nek Rock yang bagi nama ok!)
Hari Khamis aku dah amek cuti, bukan apa aku baru balik dari Melaka hari Rabu, rasa badan sangat sakit. So me decided to took an one day leave. (sori ceta pasal Melaka aku blom review lagi, andaikata nak baca dulu leh melawat my best buddy nye blog, Cik Wan) Apalagi hari Khamis tuh aku bertungkus lumus la mengemas rumah, walaupun takde la kemas sangat pon. Bak komen Nuna Tana tuh, sama je. Hihi! Suko ati den la kak oiii..... I kemas guest room untuk VIP dulu :) and I kemas dapur sikit n cuci bilik air. Bukan rumah baru kan, so takdela nak tuko tetiba jadi kondo mewah plak kot...Hihi!
Malamnye Nek Rock a.k.a Azwa datang rumah...Mm..kami nie pantang jumpa...mesti akan bersembang panjang…

Kalo Tak Meletup Saja Sangat.....

Image
Nway thanks to Nuna Tana sebab bagi this idea to me.. =) Kesahnya bermula bila dia tido kat umah then dia tengok hp2 lama aku bersusun atas meja makan kat umah. Yer aku letak ctu sebab ari tuh masa dapat hp baru aku kuarkan semua hp2 tuh dari dalam henbag aku..Iyer time tuh ada 3 hp yang aku usung hari-hari tanpa sebab. Hahaha.... Dan mak cik nie dah quiry kenapa henpon buruk aku nih banyak sangat. Kak...suko ati den laa....Hahahaha!
Sebab apa? Kalo dalam bahasa mudah nie, aku sangat suka simpan barang buruk. Barang buruk yang dekat ngan ati aku la  >_< Iyer barang-barang buruk nie ada ceta masing-masing. Selain henpon, aku ada simpan surat-surat lama..bukan surat cinta yer...(opsss fokus fokus...ceta pasal henpon dulu)
1) Nokia 33SEKUPANG (3310) Nie la henpon pertama aku, masa tuh tahun 2002. Aku daftar matriks nun di hujung Mesia. Oleh sebab aku dapat mak yang sangat penyayang dan selalu berkorban untuk anak dara manja dia nie (walaupon anak sulung tapi aku "spoiled daughter…