Posts

Showing posts from April, 2014

#kekoreakekita?

Assalamualaikum wbt,
After a year thinking bout going to where... Mak ai dah decide nak pegi #korea oh mak mak.... Ai ikot aje la... Decision yang sulit sebenarnya, myself e yang ada masalah. Hihi, masalah duet. Hahaha! Mana taknya u will pay something that will cost u about rm3k kan, in the same month yang aku pergi #krabiphuket ari tu. 
Lastly i decided untuk pejam mata & join the package. Hihi, so next week insya Allah sekiranya dipermudahkan, kami akan ke #korea
Yeeaaayy! Happy. Semalam jumpa my friend, dia cakap aku memang hantu berjalan.. Sembang aku penuh denan travel aje. Last 2 years, ms dia amek aku, aku balik dari #vietnam n without dia tahu, sebenarnya last year aku pegi #vietnam again. Kih3. 
Ada 3 impian yang utama lagi which are (1) umrah & berziarah ke #istanbul, (2) #jepun, never be out from my list since forever i think, & (3) #europe tour, opkos #london, #paris, & #sweeden. See, impian sangat tinggi! Semua tu perlukan keazaman & simpanan wang yg sanga…

Jibby & Co., Empire Shopping Gallery

Image
Assalamualaikum wbt,
Hari nie aku & geng opis pergi try restoran yang offer foods ala2 fine dining dalam keadaan santai, mak aihh macam complicated sangat my explaination aku kan. Currently this cafe became a trending la dalam list food-to-try-out. Walaupun this cafe just infront of our office building, kami takdela kesempatan nak mencuba kecuali hari ini. So now my review regarding this cafe, just a simple comment la. Anyone can try it out on ur own la. Taaadaaaa.... JIBBY & CO 
Located at Empire's car park, seriously the ambience of this cafe, really nice. To sit there & have a cup of coffee there. Im sure everyone would be agreee with my opinion. 
Their staffs really friendly and helpful. 
Enjoy my pic & my simply comment :




Our drinks : floating bear (rootbeer with vanilla ice), mix fruit juice, ice crushed lemonade, w/melon juice & strawberry & cream shake (nice one!)
Smoke salmon pizza : not bad! Taste goods. Kalau boleh garingkan sikit lagi pizza crust tu. …

Selfie dgn Monopod & Shutter

Image
Nie aktivti masa kami merepek. Berselfie dengan monopod & shutter. Hentam e labu. Hihi! Asalkan hati gembira. 

Rainbow Cookies

Image
Thanks to Mimi sebab buatkan ini untuk aku. Seyesly ramai yang pikir that aku yang buat biskut nie tapi sebenarnya Mimi yang buat & aku tak reti plus nak buat2 reti. Kih3. Cakap nak buat chipsmore pon dah berkurun aku tak buat. This year aku tersangatlah malas nak masak. Kih3. Naseblah kamu sayang oii... Hv to accept apa saja perangai ai nie. Kih3. 
Anw my Mimi, thanks sebab buatkan. Dah sampai tahap dah boleh meniaga. Ok! 
Lotsa love, Wani Othman

2 Lagu Yang Jadi Kegemaran Sekarang

Image

Bowling Tournament

Image
Lately nie dah jadi hobi kami kat opis beraktiviti kat luar, since ada friendly match ngn employer. Hihi! Next week ada tournament bowling. So dah 2 mggu memasing praktis. Aku pon seyesly bukan reti main. Tangan pon bengkok sebenarnya. And then aku mmg kaki tangan bangku gak, in my life i never liked sports. Sangat tidak suka! Nowadays aku paksa diri untuk main ngn opismet, untuk gembirakan dorang. 









Layan Lagu

Image
Assalamualaikum wbt,


Lirik Lagu Masih Aku Cinta - Shila Amzah
Biarpun kau tak lagi ada dengan ku Takkan ku bisa melupakan mu Caramu memanggil nama ku Terasa seolah kau masih ada
Jauh di dalam sanubari ku Tak ku relakan pemergianmu Namun ku,’kan selalu doakan mu Agar kau takkan terus terluka
Kau kan temui bahagia Walaupun aku tidak bersama Jangan kau gusar Aku akan selalu ada Dari jauh engkau masih ku cinta Dari jauh aku masih mencinta
Takkan pernah ada penggantimu Yang mem pertahankan ku sepertimu Satu dunia,menentang cinta kita Akhirnya kita terpisah jua
Yang mengenal mu cuma aku Tidak ku menyesal mencintaimu Yang ku harapkan Kau juga mendoakan ku
Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2013/02/lirik-lagu-masih-aku-cinta-shila-amzah.html#ixzz2yAW1jjNS



Lirik Hanya PadaMu oleh Ainan Tasneem Ku ingin selalu dekat padaMu
Oh cinta hatiku
Kau memberikan ku semangat baru
Cerianya duniaku Hanya padaMu
Ku serahkan segala hidup matiku

Hasbi robbi jalallah
Mafi qalbi ghairullah
Nur Muhammad sallallah
Laila…

Radio

Assalamualaikum wbt & selamat malam,
Aku dalam mode nak tido ni sebenarnya tapi masih lagi nak menaip. Sesambil dengar Suria Cinta by Dj Lin kat Suria.fm. Aku rasa aku dengar suria cinta nie since dari zaman matriks kat Arau dulu lagi. Dok layan perasaan, jiwang2 nie. Thats y la aku suka study lepas kul 12 sebabnya kat telinga pasang walkman, layan lagu jiwang. Hahaha! Nowadays aku masih sambung lagi hobi lama nie. Before tido aku akan pegang novel yang memang aku letak sebelah katil, sambil dengar radio. Lagu sedey, aku ikot nangis. Cengeng! Hahaha! Bila mata dah lali, baru la aku baca doa tido & segalanya. Radio tetap tak tutup. Biarkan.. Tapi sound slow je la. Around kul 2 pagi aku pandai lak bangun & tutup radio tu. Hahaha! Kalau tak, radio tu diam sendiri la sebab abeh bateri. Hahaha! Pakai charger kan, xpe la. Dalam Geng Jahat, Akma sorang je anti Suria Cinta nie.. Hahahaha! Marah btul dia ngan kitorang. Sebab tu kitorang ske jalan tengah malam, semata2 nak dengar ran…

The Sumbs, Shah Alam

Image
Hye uols! 
Food reviews!  Hihi, aku biasa la once in a blue moon, akan buat food review bergantung kepada tahap kerajinan aku. Wpn skrg dah takde lappy mahupun beroksben, & hanya bergantung kpd internet 1GB kat hp, aku masih utuh lagi utk hapdet blog nan hado aku nie. Takpe, utk kenangan or diari aku satu hari nanti. 
Tadi siang, lepas pegi main bowling, aku ngan geng opis pegi late lunch dekat THE SUMBS SHAH ALAM, sure nak tau area mana. Area tesco extra and worldwide. Area yang agak sunyi tp dont worry ada cafe kat situ. Sebelah Hotel Good Hope.
Ari tu dah pegi tp jumaat tutup rupanya. Pls check their Insta 1st sebelum pegi. Kalu tak jadi cm aku la, pegi & tutup. Sentap! Ari ni pegi lagi, sebabnya nak pegi Kulcats Barrio tapi blom buka sebab xde air. Seb bek called dlu utk reservation. Kalu tak mau kebulur kami. The Sumbs nie kami eksaited nak pegi sebab nak rasa desserts by Dato Fazley under SukaSucre. 
Jom kita review! 
Their motto's : For Foodie By Foodie

In term of quality …

Food Foundry, Happy Mansion, Petaling Jaya

Image
Assalamualaikum wbt,
Last week, on Sunday, me & my bff, Azwa pegi visit Nora, our bff. Dia bersalin 2 weeks before. Her baby's name, Muhammad Khalish Anaqi. Hihi! Sangat kiut and clever anak sedara kami nie. He is our 1st baby in our Geng Jahat. Along Geng Jahat Jr. laaa nie. Hihi! Nora berpantang kat umah parent in law dia. Thanks to her families in law sebab sediakan juadah yg super lazat utk kami. Memula appetizer, karipap from Melaka. Then ingatkan nak balik tapi dorang jamu  nasi la pulak, opkos masak lemak daging salai. Ya Rabb terima kasih untuk rezeki Mu. Sedap. Alhamdulillah. 
Dua orang dalam perjalanan balik dengan muka kekenyangan & bahagia. 
Nie la Baby Anaqi. Missed him already. Tekun je dengar aku dok propa. Hihi! Mummy Wani loves you so much, baby! 
Dah dekat ngan area Mid Valley, Azwa tanya nak lepak mana2 tak. So aku cadangkan, apa kata kita gi cari Food Foundry sebab a few times cousin aku suggested this cafe to me. Maka aku cecepat la bukak WAZE, yeehaaa! Ad…

Lagu Yang Dilayan Sekarang

Image
Assalamualaikum wbt,
Jom kita layan lagu pulak.
Wake Me Up - Avicii
Feeling my way through the darkness Guided by a beating heart I can't tell where the journey will end But I know where to start
They tell me I'm too young to understand They say I'm caught up in a dream Well life will pass me by if I don't open up my eyes Well that's fine by me
[2x] So wake me up when it's all over When I'm wiser and I'm older All this time I was finding myself And I didn't know I was lost
I tried carrying the weight of the world But I only have two hands Hope I get the chance to travel the world But I don't have any plans
Wish that I could stay forever this young Not afraid to close my eyes Life's a game made for everyone And love is the prize
[2x] So wake me up when it's all over When I'm wiser and I'm older All this time I was finding myself And I didn't know I was lost
Didn't know I was lost I didn't know I was lost I didn't know I wa…