Posts

Showing posts from May, 2014

Geng Jahat ke Melaka

Image
Assalamualaikum wbt,
Minggu yang stress sebenarnya. Banyak kerja tapi banyak benda nak kena setel before leave Malaysia. Huhu! Dah la aku nie silap baca tentatif a.k.a itinerary. Mak aiiii!!! Lewat sehari la nampaknya. Bertuah btul Nur Hazwani, intang payung gemala hati nie. Seb bek tak kena marah ngan my mum. Kih3. Minggu yang busy tapi last week aku sempat lagi berpoya2 dengan Geng Jahat aku, Akma & Kulat, oso berjumpa ngan Nora and her baby, #babyanaqi 
Seyes thing... when u serabut ngan segala mak nenek, percutian is the best remedies la. And then be around with our friend memang menenangkan. Kih2. Target kami untuk Jalan2 Cari Makan kali nie ialah MAKAN SEPUAS HATI. Yes aku memang fully praktikkan sampai tahap kesabaran depa memuncak kot. Sayang korang! 2 hari dengan dorang, aku macam pompuan separuh kelaparan. Kih3. Asyik minta makanan aje. Yela kebiasaannya kalo travel, dalam keta aku penuh ngan makanan tapi kali ni, takkkkkkk..... Uwaaaaa!!
Hari Jumaat (02.05.2014) - Akma sam…

The Sumbs, Seksyen 13 Shah Alam II

Image
Assalamualaikum wbt,
Last week sekali lagi aku pergi lunch kat The Sumbs Seksyen 13 Shah Alam as per ai promised before. Kan? Ai dah cakap that i willl go again and try out their Calzone. Kali ni aku bawak Akma & Mimi untuk try.  The best thing is they offers u a reasonable price. Really reasonable. Cheap. 
This time aku order Calzone with Dendeng Stuffed. Em rasa macam something pelik je, uols baca ai nye review ker? Kih3. Mcm cover lain mcm je . Hihi! Tak kesah la. My comment utk uols  upgrade ur service. In terms of service memang excellent bagi aku. Aku xde masalah. Sebab dorang mmg friendly and cekap. Hihi! Bukan bodek ye. 
Ok, aku akan review apa yang aku makan yer : 
Ini macarons by SukaSucre Dato' Fazlee. As usual bukan kegemaran aku, sebab aku dah pernah rasa macarons lebey baik. Actually aku lebey pendapat macaron nie xrasa macam macaron, yang rapuh diluar and dalamnya chewy. Memang tak manis and good for us. Tapi kenikmatan tu x ada. And oso sangat mahal! Uwaa! RM4 saya…

Goodbye - Air Supply

Image
AIR SUPPLY LYRICS
I can see the pain living in your eyes
And I know how hard you try
You deserve to have so much more
I can feel your heart and I sympathize
And I'll never criticize all you've ever meant to my life

I don't want to let you down
I don't want to lead you on
I don't want to hold you back
From where you might belong

You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to say, but goodbye

You deserve the chance at the kind of love
I'm not sure I'm worthy of
Losing you is painful to me

I don't wanna let you down
I don't wanna lead you on
I don't wanna hold you back
From where you might belong

You would never ask me why
My heart is so disguised
I just can't live a lie anymore
I would rather hurt myself
Than to ever make you cry
There's nothing left to try
Though it's gonna hurt us both
There's no other way than to say, but good-bye

You woul…

Kulcats Barrio, TTDI

Image
Assalammualaikum wbt,
Selamat hari buruh semua!! Drpd saya pegawai buruh. Auww, terharu tau bila ada satu hari khas utk "buruh" So today, we enjoyed ourself dengan keluar berjimba2. Hai Nur, ko tu nak pegi #korea next week, this week ada hati dok menghabiskan saki baki gaji ye won baru awal bulan. Parah. Parah.  We started our day today at the earlier hour la jugak. No breakfast at home. Maka tergedik2 kelaparan.  Pergi ikea, mak ai, gila punya jem!  Semua warga kota ada kat ikea kot!  Korang ni tak balik kg ker??? After berpusing2 cari parking, dengan lapaq berpintal2, kami decided utk keluar and pegi bekpes. We had our breakfast at old town white coffee damansara perdana. Got our light breakfast. Then we straight away pergi Kulcats Barrio yang terletak di Lorong Rahim Kajai 13, TTDI.  Kul 12 tghari kami dah terpacak depan pintu cafe.  This is not my 1st time, kali ke-4 dah ni.  Blom pernah failed in my tekak tau tak. 
Me in blue shawl with kak mira & kak yan. 
Perasaan tamak berperang k…