14 November 2016

Al-fatihah buat MHD HASHIM BIN AWANG

Assalamualaikum wbt,

Lama betul masa yang aku ambil untuk menitipkan satu catatan, catatan yang terlalu peribadi untuk diri aku dan keluarga. Baru hari ini aku ada kekuatan untuk menconteng karangan khas buat Arwah bapa saudaraku, Allahyarham Mhd Hashim bin Awang.

Betapa beratnya Allahu Rabbi untuk aku menaip Allahyarham dihadapan nama beliau. Bukan aku menidakkan takdir. Bukan aku menolak Qadak & Qada'. Tetapi hal yang mendatang ini bagaikan ribut ditengah kontang buat kami sekeluarga.

Bayangkanlah kerinduan ahli keluarganya disaat aku juga merindukannya. Allahu Rabbi, Engkaulah Yang Maha Esa, yang menciptakan kami dan juga mematikan kami. Kepada Mu jualah kami semua akan kembali pada waktu yang dijanjikan, tiadalah lambat mahupun cepat.

19.10.2016 (Rabu) jam 12.50 pagi

Pada waktu inilah Pak Ndak dijemput pulang ke pangkuan Penciptanya oleh Malaikat Izrail. Tarikh dan masa yang tidak akan aku lupakan buat selama-lamanya. 

Pak Ndak, maafkan akak. Akak belum dapat lagi menitip satu catatan yang penuh buat Pak Ndak, dalam hati ini masih belum kuat untuk mengarang. Kesedihan itu masih belum dapat disapu ke tepi lagi. Coretan ini akan disambung lagi dengan izin Allah swt.

AL-FATIHAH BUAT MHD. HASHIM BIN AWANG/ROMLAH

Moga syurga buatmu pak ndak ku. Amin.


Love,
Wanie Othman
15.11.2016

No comments:

Post a Comment

The sadness thing in your life

Just a quick update as a reminder to myself Its really hard to accept that life as a fat woman actually. Hahahaha For the 1st time aku merun...